Griş cu lapte la micul dejun
Se toarnă laptele într-un vas nonaderent, se adaugă zahărul şi se aduce la punctul de fierbere. Se toarnă apoi grişul presărându-l şi se amestecă încontinuu cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma bulgăraşi.
Când amestecul a început să capete consistenţă, se dă focul mai mic şi, folosind o lingură sau un tel, se continuă mişcarea circulară pentru a împiedica grişul să se lipească de vas. Se răstoarnă grişul cu lapte într-un castron după ce s-a închegat, dar încă mai are fluiditate, şi se serveşte cu dulceaţă sau cu scorţişoară.
Ingrediente
– 500 ml lapte
– 50 g griş
– două-trei linguri de zahăr
– o linguriţă de zahăr vanilat
– dulceaţă de vişine sau de zmeură, pentru ornat şi servit
Notă:
Combinaţiile pot fi diverse şi pot conţine orice fel de dulceaţă, miere şi fructe proaspete sau chiar uscate. Important este să găsiţi combinaţia perfectă pentru gustul vostru matinal.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!