Griş cu lapte la micul dejun
Se toarnă laptele într-un vas nonaderent, se adaugă zahărul şi se aduce la punctul de fierbere. Se toarnă apoi grişul presărându-l şi se amestecă încontinuu cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma bulgăraşi.
Când amestecul a început să capete consistenţă, se dă focul mai mic şi, folosind o lingură sau un tel, se continuă mişcarea circulară pentru a împiedica grişul să se lipească de vas. Se răstoarnă grişul cu lapte într-un castron după ce s-a închegat, dar încă mai are fluiditate, şi se serveşte cu dulceaţă sau cu scorţişoară.
Ingrediente
– 500 ml lapte
– 50 g griş
– două-trei linguri de zahăr
– o linguriţă de zahăr vanilat
– dulceaţă de vişine sau de zmeură, pentru ornat şi servit
Notă:
Combinaţiile pot fi diverse şi pot conţine orice fel de dulceaţă, miere şi fructe proaspete sau chiar uscate. Important este să găsiţi combinaţia perfectă pentru gustul vostru matinal.