RăzboiUcraina

Guvernator: Crimeea este pregătită pentru o contraofensivă ucraineană

Guvernatorul pro-rus al peninsulei anexate Crimeea, Serghei Aksionov, a declarat marţi, 11 aprilie, că au fost luate toate măsurile pentru a face faţă unei ipotetice contraofensive a forţelor armate ucrainene, transmite EFE și Agerpres.

”Consider că decizia de a construi linii defensive în Crimeea şi la intrările în peninsulă a fost înţeleaptă şi fundamentată”, a declarat Aksionov unui grup de jurnalişti.

În acelaşi timp, el a precizat că acest lucru nu înseamnă că fortificaţiile vor fi folosite în scopurile pentru care au fost construite.

”Aveam datoria de a ne pregăti pentru orice evoluţie şi asta am făcut”, a mai adăugat guvernatorul peninsulei anexate ilegal de Rusia în 2014.

În faţa declaraţiilor privind o iminentă contraofensivă ucraineană pentru recuperarea Crimeei, Aksionov a dat asigurări că forţele ruse sunt pregătite să o respingă.

„Nu putem subestima inamicul, dar putem spune că suntem pregătiţi şi că nu va fi nicio catastrofă”, a adăugat el.

Potrivit guvernatorului, armata Rusiei ”a construit o linie defensivă modernă şi etapizată” şi ”există forţe mai mult decât suficiente” pentru apărarea peninsulei.

Declaraţiile lui Aksionov vin după ce guvernatorul interimar instalat de Rusia în regiunea Herson, Vladimir Saldo, a avertizat că trupele ucrainene se pregătesc să traverseze râul Nipru şi să avanseze pe malul stâng al acestuia.

”Pe malul drept al Niprului, unităţile inamice fac manevre, îşi schimbă poziţiile, mută trupe şi armament greu şi pregătesc ambarcaţiuni. Există indicii privind pregătiri pentru a încerca să treacă Niprul şi de ascundere a acestor pregătiri”, a arătat Saldo, în declaraţii pentru agenţia oficială rusă RIA Novosti.

Vă amintim că regiunea Herson a fost anexată de ocupanții ruși în luna septembrie 2022, dar capitala sa, oraşul cu acelaşi nume, a fost recucerită de Ucraina, la fel ca întreaga parte a acestei diviziuni administrative de pe malul drept al Niprului. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *