ExterneRăzboi

Guvernator: Ucraina anunță că a făcut progrese militare în regiunea estică Lugansk

Ucraina a anunţat că a făcut progrese militare în regiunea estică Lugansk, până acum controlată aproape în totalitate de ruși, a declarat miercuri guvernatorul ucrainean al acestei regiuni, Serhii Gaidai, informează AFP și Agerpres.

„Acum este oficial. Eliberarea regiunii Lugansk a început. Mai multe localităţi au fost deja eliberate din mâinile armatei ruse”, a declarat Gaidai într-o înregistrare video postată pe Telegram, fără a preciza numele acestor localităţi.

„Drapelul ucrainean a fost înălţat acolo de forţele armate ucrainene. Noi avansăm datorită forţelor noastre armate”, a conchis Gaidai.

Menționăm că în ultimele săptămâni, forțele armate ucrainene a realizat progrese importante în nordul regiunii sudice Herson şi a recucerit din mâinile ocupanților ruşi aproape toată regiunea Harkov, în nord-est, deschizând astfel calea pentru continuarea contraofensivei spre regiunea Lugansk, bastion al separatiştilor instalaţi de Moscova din 2014.

Potrivit estimărilor ucrainene, în septembrie, rușii controlau 98% din provincia Lugansk.

Marți, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că ”zeci de localităţi” au fost ”eliberate doar în această săptămână”, în cele patru regiuni anexate de Rusia: Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie.

Vă amintim că Vladimir Putin a promulgat miercuri legea care oficializează această anexare, decisă oficial vineri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *