ExterneRăzboi

Guvernator: Ucraina anunță că a făcut progrese militare în regiunea estică Lugansk

Ucraina a anunţat că a făcut progrese militare în regiunea estică Lugansk, până acum controlată aproape în totalitate de ruși, a declarat miercuri guvernatorul ucrainean al acestei regiuni, Serhii Gaidai, informează AFP și Agerpres.

„Acum este oficial. Eliberarea regiunii Lugansk a început. Mai multe localităţi au fost deja eliberate din mâinile armatei ruse”, a declarat Gaidai într-o înregistrare video postată pe Telegram, fără a preciza numele acestor localităţi.

„Drapelul ucrainean a fost înălţat acolo de forţele armate ucrainene. Noi avansăm datorită forţelor noastre armate”, a conchis Gaidai.

Menționăm că în ultimele săptămâni, forțele armate ucrainene a realizat progrese importante în nordul regiunii sudice Herson şi a recucerit din mâinile ocupanților ruşi aproape toată regiunea Harkov, în nord-est, deschizând astfel calea pentru continuarea contraofensivei spre regiunea Lugansk, bastion al separatiştilor instalaţi de Moscova din 2014.

Potrivit estimărilor ucrainene, în septembrie, rușii controlau 98% din provincia Lugansk.

Marți, preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski a declarat că ”zeci de localităţi” au fost ”eliberate doar în această săptămână”, în cele patru regiuni anexate de Rusia: Lugansk, Doneţk, Herson şi Zaporojie.

Vă amintim că Vladimir Putin a promulgat miercuri legea care oficializează această anexare, decisă oficial vineri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *