Internațional

Handbalistele de la Oltchim au pierdut finala Ligii Campionilor

Într-o atmosferă emoţionantă creată de cei peste 5500 de fani prezenţi în tribune, Oltchim a început decisă lupta pentru trofeul Ligii Campionilor, care "pândea" de pe o masă din vecinătatea terenului, 3-1 (min. 5).

Agresivitatea din apărare a fost principalul atu al fetelor de la Oltchim, care au arătat o cu totul altă faţă la acest capitol prin comparaţie cu meciul tur. Ofensiva a fost debordantă, fără a lăsa timp să respire apărării daneze, care a fost vizibil deranjată de mobilitatea Oltchimului, dar şi de presiunea tribunelor. Treptat însă, linia de 9 metri a danezelor, a început să-şi facă "numărul", aducând Viborg în avantaj, 5-6 (min. 12). Meciul a continuat echilibrat, cu motivaţie maximă a handbalistelor de la Oltchim, care au avut-o în prim-plan pe Cristina Neagu, afişând un calm de android la fiecare acţiune (7-6, min. 14). La polul opus, interul Grit Jurack, la nici trei luni de când a născut, a fost principala armă a danezelor (8-9, min. 18). Cu 9 minute înaintea pauzei, tabela arăta echilibrul, 10-10, ambele tabere suferind eliminări ale jucătoarelor de câte două minute. Viborg a fost însă echipa care s-a detaşat pentru prima dată, 10-13 (min. 22), aceeaşi Jurack fiind de neoprit. Radu Voina a cerut timeout, Oltchim recuperând puţin până la pauză, 15-16.

Aşa cum doar în România se poate întâmpla, din minutul 23, tabela de joc a "căzut", scorul şi toate datele meciului fiind înregistrate manual, de masa oficială, timp de cinci minute. Antrenorul Viborgului, Jakob Vestergaard, a protestat de mai multe ori faţă de această situaţie, atrăgându-şi instant mii de huiduieli.

Nordicele au continuat să domine, la limită, şi în partea secundă, 16-17 (min. 33), Oltchim plătind tribut mai ales neatenţiei la recuperare, după intervenţii reuşite ale Paulei Ungureanu (17-21). Treptat, ceva s-a rupt în curajul campioanei României, în timp ce adversarele şi-au regăsit aplombul cu care au evoluat şi în tur, dominând din ce în ce mai clar disputa de la Bucureşti (20-24, min. 41). Portarul Katrine Haraldsen a blocat din toate unghiurile, lovind şi mai mult în moralul fetelor de la Oltchim. Meciul a curs în favoarea Viborgului până la final, în pofida eforturilor imense ale handbalistelor române, rezultatul din minutul 60 consemnând succesul meritat al campioanei Europei en-titre, 31-32.

Oltchim a încheiat participarea în Liga Campionilor cu o înfrângere, iar handbalistele antrenate de Radu Voina rămân doar cu visul de a-l ridica deasupra capului, dar şi cu consolarea jucării primei finale. Totul s-a încheiat cu lacrimi, de ambele părţi, de bucurie pentru Viborg şi, din păcate, de tristeţe pentru Oltchim, prima echipă din România, care a jucat o finală de Liga Campionilor, după cea a fotbaliştilor de la Steaua Bucureşti, în 1989.

Printre personalităţile din lumea sportului participante la meci s-au numărat campionul mondial în box Lucian Bute, care este văr cu Steluţa Luca, dubla campioană olimpică Gabriela Szabo, Gheorghe Hagi şi Gică Popescu, consilierul prezidenţial Mariana Bitang, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Sport, Doina Melinte, dar şi şeful COSR, Octavian Morariu. De asemenea, galeria Oltchimului a afişat un banner în memoria antrenorului HCM Constanţa, Zoran Kurteş, care a decedat săptămâna trecută.

Viborg HK este deţinătoarea trofeului, pe care l-a câştigat în 2006 şi 2009. Formaţia daneză mai are un motiv de bucurie, extrema dreaptă Cristina Vărzaru, care este căpitanul naţionalei României, cucerind şi titlul de golgheter al Ligii Campionilor, cu un total de 101 goluri marcate.

Sursa: mediafax

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *