Actualitate

Hikmet Hajiyev: Exploatarea ilegală a minelor din Azerbaidjan trebuie să înceteze

Partea azeră dorește să informeze (comunitatea internațională) cu privire la situația actuală, reală, de pe drumul Șușa-Lachin. Asistăm la răspândirea unei propagande inutile și a dezinformării în acest sens, a declarat Hikmet Hajiyev, consilier al președintelui Azerbaidjanului și șef al Departamentului de politică externă al Administrației Prezidențiale, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții corpului diplomatic acreditat în Azerbaidjan.

Dânsul a menționat că, în timpul ocupației, mediul înconjurător din Azerbaidjan a fost deteriorat, resursele naturale au fost exploatate ilegal, iar acest lucru se observă acum în teritoriile care se află sub controlul temporar al contingentului rus de menținere a păcii.

“Am observat o exploatare ilegală intensivă a minelor “Gizilbulag” și “Demirli”. Problema a fost investigată de structurile de resort din Azerbaidjan, iar Ministerul Apărării s-a adresat comandamentului contingentului rus de menținere a păcii din Karabakh. Prima întâlnire cu comandamentul pacificatorilor ruși a avut loc la Khojaly, iar la 10 decembrie s-a convenit asupra organizării monitorizării de către structurile de resort în “Gizilbulag”. Această activitate ilegală trebuie oprită, necesită a fi evaluate daunele aduse mediului și trebuie elaborat un program adecvat”, a declarat Hikmet Hajiyev.

Sursa: haqqin.az

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *