Sănătate

Hrăneşte-te sănătos şi evită somnul după pauza de masă

În acelaşi timp, trebuie să ştiți, dar poate că aţi și simţit, că nici senzaţia de foame nu este un aliat de nădejde atunci când trebuie să munceşti.
Pentru a putea face faţă cu brio tuturor treburilor din timpul zilei, dar şi pentru că este sănătos, trebuie să mănânci cel puţin trei mese pe zi. Combinaţiile alimentare nepotrivite sau porţiile mult prea mari pe care le mănânci la masa de prânz, ceea ce se întâmplă atunci când sari peste micul dejun, sunt doar câteva dintre motivele pentru care eşti atât de moleşită după-amiază.

Iată ce trebuie să faci, dacă vrei ca după prânz să poţi să îţi vezi de treburi fără a fi victima somnului.

Nu consuma carbohidraţi împreună cu proteine, de exemplu, paste cu carne, cartofi cu carne sau pâine cu carne. Consumate împreună, aceste alimente nu vor fi digerate corespunzător, iar de aici şi până la balonare, indigestie şi lipsă de energie nu mai este decât un pas.
Mănâncă puţin, dar des. Pentru un organism sănătos ar fi necesare trei mese principale pe zi, dar nu abundente! Între acestea se pot servi două gustări.

Ca să nu mănânci mult la prânz, alege alimente bogate în proteine la micul dejun. Ar fi foarte bine dacă micul dejun ar fi cea mai importantă masă pentru tine.

Limitează consumul alimentelor bogate în amidon, cum ar fi cartofii, porumbul, orezul, pastele sau fasolea boabe. Alege carbohidraţii complecşi care se găsesc în cerealele integrale, legume sau fructe. Este recomandat ca planul alimentar zilnic să conţină carbohidraţi în proporţie de 40-65%.

În cazul în care ai timp, fă o scurtă plimbare după masa de prânz.

Cu cât mănânci mai mult, cu atât energia va fi concentrată mai mult doar pe procesul de digestie. Somnolenţa îţi creează adevărate probleme, dacă mănânci la prânz alimente care conţin zahăr. Dacă obişnuieşti să mănânci porţii foarte mari, fluxul de sânge este concentrat în special pe sistemul digestiv pentru a-l ajuta să desfăşoare procesul de digestie. Acest lucru va determina o încetinire a activităţii celorlalte organe, în special a creierului.

Pentru a nu fi o victimă a somnului după pauza de masă, poţi să mănânci ceva destul de uşor. O supă sau o ciorbă, dar nu foarte fierbinţi şi o salată ar fi perfecte pentru ca tu să îţi poţi continua ziua în formă maximă. Evită mâncărurile grele, nu te ridica de la masă sătulă şi cu o senzaţie apăsătoare de ghiftuială şi vei vedea că nu te vei mai teme de pauza de prânz.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *