Actualitate

Huawei va începe anul viitor construcţia primei sale uzine europene

Huawei va începe anul viitor construcţia primei sale uzine europene

Grupul chinez Huawei va începe anul viitor construcţia uzinei sale de echipamente de telefonie mobilă din Franţa, continuând planurile care vizau prima sa uzină din Europa, chiar dacă unele guverne europene restricţionează utilizarea echipamentelor 5G marca Huawei, a declarat pentru Reuters o sursă din apropierea acestui dosar, conform Agerpres.

Huawei şi-a prezentat planurile pentru viitoarea uzină, cu o investiţie iniţială de 200 de milioane de euro, încă din 2020, însă debutul lucărilor a fost întârziat de pandemia de COVID-19, a precizat sursa care a dorit să îşi păstreze anonimatul.

Sursa nu a putut oferi un calendar precis cu privire la data la care viitoarea uzină de la Brumath, în apropiere de Strasbourg, va deveni operaţională.

Decizia celor de la Huawei vine în contextul în care unele guverne europene restricţionează sau chiar interzic utilizarea de echipamente de telecomunicaţii produse de firmele chineze Huawei şi ZTE, pe motiv de îngrijorări cu privire la securitatea naţională.

În paralel, liderii europeni discută cum să reducă riscurile, dar şi să coopereze cu a doua economie a lumii. China este al treilea mare partener comercial al Franţei, după Uniunea Europeană şi SUA.

În 2020, guvernul francez le-a spus operatorilor de telecomunicaţii care intenţionau să cumpere echipamente 5G de la Huawei că nu vor putea să reînnoiască licenţele pentru aceste echipamente după ce vor expira, ceea ce înseamnă practic o eliminare a acestor echipamente din reţelele de telefonie mobilă din Franţa. Însă, după o întâlnire cu ministrul francez al Economiei, Bruno Le Maire, care a avut loc în luna iulie la Beijing,vicepremierul chinez He Lifeng a spus că Franţa a decis să prelungească licenţele pentru echipamentele 5G de la Huawei, în anumite oraşe.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *