Ultima oră

(ÎNCOTRO?) Sărăcie și jafuri în Moldova. Scăderi de taxe și prețuri în România

Preşedintele Sindalimenta, Dragoş Frumosu, spune la RFI că în urma acestei decizii "ar trebui să se vadă la raft o scădere cu 10-12 procente, indiferent de produsul alimentar".

Şeful Guvernului precizează că TVA va fi redusă la toate alimentele, fără diferenţieri, dar şi la băuturile nealcoolice şi serviciile de alimentaţie publică.

Executivul îşi menţine şi intenţia de a reduce cota standard de TVA de la 24% la 20%, din ianuarie 2016.

"Susţinem şi reducerea generală a TVA, la 20%, de la 1 ianuarie 2016, alături de celelalte măsuri din Codurile Fiscale", spune Victor Ponta.

Premierul precizează că măsura poate fi susţinută, pentru că în primul trimestru al acestui an, încasările la buget sunt de cinci miliarde de lei în plus faţă de trimestrul similar de anul trecut.

"Când TVA de 9% intră în vigoare la 1 iunie, trebuie să se ducă aproape toată în preţ", spune Victor Ponta, care solicită Ministerului Agriculturii şi ANAF să verifice dacă diminuarea TVA va fi reflectată în preţ.

Premierul afirmă că Executivul s-a consultat cu BNR, FMI şi Comisia Europeană şi că nu se aşteaptă la "foarte multe felicitări", dar că instituţiile respective au înţeles care este strategia pe termen mediu şi lung.

Preşedintele Sindalimenta, Dragoş Frumosu, spune la RFI că în urma acestei decizii "ar trebui să se vadă la raft o scădere cu 10-12 procente, indiferent de produsul alimentar".

"Dacă luăm o carne de calitate medie, în loc să spunem de 17-18 lei cât costă acum un kilogram, obligatoriu preţul va fi mai mic cu zece procente la raft, în jur de 15-16 lei. O sticlă cu lapte de la 5-6 lei litrul va ajunge la 4,5 lei", precizează el.
 
Sursa: rfi.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *