Război

“Înmormântarea” lui Putin. Rusia intenționează să mărească contingentul de trupe la 500 de mii de soldați

“Liderul” Federației Ruse a recunoscut, de fapt, pierderile uriașe în rândul soldaților sub contract care luptă pe teritoriul ucrainean. Așa că acum este nevoit să completeze rândurile cu rezerviști. În același timp, singura cale pe care o mai are Putin este amenințarea cu utilizarea armelor de distrugere în masă. Vă prezentăm mai jos opiniile parlamentarilor, ale experților militari și ale unui jurnalist din prima linie pe această temă.

Deputatul din partea fracțiunii “Slujitorul poporului” Alexanru Kaciura: Fasciștii ruși sunt în pană de furie și trebuie să caute niște surse de sprijin pentru agresiunea armată împotriva Ucrainei. Ei înțeleg că pierd și pierd cu un scor atât de zdrobitor încât în curând vor trebui să fugă din Moscova. Cred că nu se va schimba nimic. Va fi dificil, aș spune eu, acesta este un alt semnal de neputință a lui Putin și a anturajului său și a Kremlinului în legătură cu modul în care au vrut să cucerească Kievul, Ucraina și toate celelalte în trei zile. Suntem pregătiți pentru asta, acest scenariu era cunoscut. Lumea, nici o țară civilizată nu va recunoaște orice pseudo-referendum, faptul că vor spune că sunt teritoriile lor, se vor angaja în șantaj nuclear. Acest lucru nu va fi acceptat de nicio țară civilizată din lume.

Expertul militar Oleh Starikov: Rusia a trecut la cea de-a treia fază a ostilităților. Aceasta este, într-adevăr, o fază foarte gravă, iar liderii noștri politici de vârf și aliații noștri trebuie să adopte o abordare foarte minuțioasă pentru a preveni consecințele grave. Ce va face Rusia: își va mări corpul expediționar din Ucraina la jumătate de milion de oameni. Din câte am înțeles, nu vor recruta atât unități secundare, cât unități de luptă. Adică, profesioniști.

Jurnalistul militar Iuriy Butusov: Nimic nu s-a schimbat pe front pentru soldații ucraineni. Motivația în Ucraina, a fost și rămâne cât se poate de mare. Este imposibil să ne intimidezi cu “înmormântarea”. Ei vor duce un război de infanterie pe scară largă și prelungit, războiul forțelor terestre va fi întărit, densitatea trupelor de pe front va fi crescută. Era clar că Rusia nu poate recruta oameni pentru război, așa că aceștia trebuie să fie forțați să lupte.

Deputatul din fracțiunea “Slujitorul poporului” Evghenii Bragar: Acest gest este un gest de neputință. De fapt, resursele umane sunt ultimul lucru care a mai rămas în Rusia acum, așa că Putin s-a bazat pe “umplerea noastră cu carne”. Din păcate, vor fi multe pierderi în față. Cu toate acestea, mult mai multe pierderi vor fi de partea rusă. Mă aștept ca ei să aibă mai mult de o mie de pierderi pe zi. Noi, la nivel global și strategic, ne vom returna pământurile.

Colonel în rezervă Oleg Jdanov: Mobilizarea nu va fi utilă, nu va schimba cursul evenimentelor de pe linia frontului. Pentru a mobiliza 300 de mii de oameni – va fi nevoie de cel puțin două luni, și asta în cazul în care Garda rusă va merge cu raiduri și va prinde recruți pe întreg teritoriul Rusiei. Timp de încă trei luni trebuie să fie pregătiți pentru a nu deveni doar carne de tun pe câmpul de luptă. Adică, se pare că vor fi gata în februarie, începutul lui martie. Până atunci, războiul s-ar putea să se fi terminat deja.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *