Inventatorul telefonului mobil prezice că acestea vor dispărea
Martin Cooper, bărbatul considerat inventatorul telefonului mobil și prima persoană care a efectuat un apel pe un telefon mobil în 1973, prezice că smartphone-urile, așa cum le cunoaștem, vor dispărea.
Într-adevăr, în timpul unui interviu acordat CNBC, Martin Cooper a explicat: „corpul uman este stația de încărcare, nu-i așa? Ingerezi alimente, creezi energie. De ce să nu ai acest receptor pentru ureche încorporat sub piele, alimentat de corpul tău?”.
Inventatorul telefonului mai precizează că viitoarele smartphone-uri vor fi „împrăștiate pe corpul” uman, ca niște senzori „care îți măsoară starea de sănătate în orice moment”, transmite Ziarul Național.
Cu alte cuvinte, bătrânul în vârstă de 94 de ani prezice că viitoarele smartphone-uri vor fi integrate direct în corpul utilizatorului și vor fi alimentate de energia pe care corpul o produce în mod natural. Această predicție face parte din inovațiile tehnologice care au avut deja loc. La CES 2023, compania Baracoda a prezentat B-Heart, un instrument de urmărire a sănătății care este alimentat de mișcarea utilizatorului, căldura corpului și lumina ambientală.
Nu este nevoie să conectați acest tracker la o priză electrică. Desigur, aici vorbim despre o brățară și nu despre un smartphone, dar acest lucru arată că dispozitive electronice mai complexe alimentate de corpul uman ar putea vedea lumina zilei în viitor.
În general, marile companii de tehnologie se gândesc activ la modul în care vor evolua dispozitivele noastre electronice.
Neuralink, compania lui Elon Musk, a anunțat recent că a realizat un implant cerebral pe computer. Scopul companiei este de a permite oamenilor să controleze echipamentele de la distanță pur și simplu prin gândire.
Această tehnologie ar trebui să ajute mai ales persoanele paralizate sau pe cele care suferă de tulburări neurologice. În viitor, dacă această tehnologie va avea succes, nu este imposibil ca ea să fie extinsă la publicul larg.
La rândul său, Meta se bazează mai ales pe ochelarii de realitate augmentată pentru a înlocui smartphone-urile noastre.