Actualitate

Iohannis, mai mult turist decât președinte: O nouă călătorie costisitoare în Africa

Klaus Iohannis, cunoscut în România ca “turistul numărul 1 al țării” datorită frecvenței cu care călătorește în străinătate alături de soție pe cheltuiala publică, a plecat astăzi într-un turneu de 10 zile în Africa.

Această călătorie, care include vizite de stat în Kenya, Tanzania, Capul Verde și Senegal, ridică semne de întrebare cu privire la alocarea resurselor într-o perioadă în care mulți români se luptă cu sărăcia și cu efectele creșterii taxelor și impozitelor.

În timp ce Iohannis se bucură de peisajele africane, situația din România este marcată de dificultăți economice și sociale. Creșterea taxelor și impozitelor a pus o presiune suplimentară pe cetățenii deja împovărați, iar migrația forței de muncă către alte țări este un semn al disperării și lipsei de perspective. În acest context, decizia cuplului prezidențial de a întreprinde un astfel de turneu, al cărui cost nu a fost dezvăluit, pare nu doar nepotrivită, ci și o dovadă de indiferență față de problemele reale ale românilor.

Această călătorie, prezentată ca un efort de a relansa relațiile României cu continentul african, pare să ignore faptul că multe dintre problemele cu care se confruntă România necesită o atenție urgentă și concentrată. În loc să se adreseze nevoilor imediate ale cetățenilor săi, Iohannis alege să se dedice unor inițiative diplomatice îndepărtate, ceea ce denotă o lipsă de sensibilitate față de situația dificilă în care se află românii.

Această călătorie adaugă un nou capitol în narativa lui Iohannis ca “turistul numărul 1”, o etichetă care reflectă nervozitatea crescândă a cetățenilor față de un președinte deconectat de realitățile oamenilor simpli.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *