Comentariu

Ion Cristoiu scrie că Iohannis pregătește opinia publică pentru trimiterea de români să lupte în Ucraina

Jurnalistul și publicistul Ion Cristoiu scrie că președintele Klaus Iohannis pregătește românii, prin mass-media, pentru intervenția Armatei Române în Ucraina.

Într-un articol publicat pe blogul său, Ion Cristoiu notează că statul român ar fi decis, „fără ca cetățenii să fie informați” ca soldații săi să lupte în Ucraina. Conform jurnalistului, decizia ar fi fost luată de Klaus Iohannis.

El a amintit și de ordinul modificat de MAPN, prin care se permite antrenarea militarilor ucraineni în România. Din acest motiv, crede Cristoiu, a fost forțată și demisia lui Vasile Dîncu din funcția de ministru al Apărării.

„Aceasta e prima etapă a ceea ce se prefigurează a fi implicarea militară directă a multor țări europene sub forma unei Coaliții multinaționale.

Tancurile, elicopterele trimise acum nu sînt pentru militarii ucraineni, depășiți numeric de ruși, ci pentru militarii Coaliției multinaționale.

Am putea spune că țările participante își trimit deja armamentul greu de care vor avea nevoie proprii militari cînd vor declanșa Războiul împotriva Rusiei alături de Ucraina.

Nu demult presa a dezvăluit și MApN s-a văzut obligat să confirme că printr-un ordin emis pe 17 noiembrie 2022, păstrat secret, MApN a modificat legislația astfel încît România să poată instrui pe teritoriul ei trupe ucrainene.

Ordinul emis pe șest, semnat nu întîmplător de un secretar de stat și nu de ministrul PSD-ist al Apărării, a transpus în practică decizia României de a participa la Misiunea Militară de Asistență în sprijinul Ucrainei înființată pe 15 noiembrie 2022 de Consiliul de Afaceri Externe a UE.

Și altor țări li s-a cerut participarea.

Unele, precum Croația, au refuzat văzînd în accept o implicare periculoasă a țării în Război.
Altele au acceptat, nu înainte însă de a informa opinia publică și chiar de a obține binecuvîntarea Parlamentului.

România a decis însă fără ca cetățenii să fie informați, fară ca în Parlament să se nască vreo dezbatere.
Totul a fost păstrat secret.

Și nu întîmplător.

Politica militară și extern a României a fost confiscată de un singur om:
Klaus Iohannis.

Și nimeni din România nu știe ce a clocit și ce clocește Klaus Iohannis în ce privește implicarea țării în Războiul din Ucraina.

Klaus Iohannis ia angajamente în secret în numele României, conduce o implicare a țării în Război tot mai mare pe zi ce trece.

Pentru a se putea desfășura în voie a forțat demisia lui Vasile Dâncu, ministru care a refuzat să fie nasturele de la prohabul lui Klaus Iohannis și l-a impus în funcția de ministru pe Angel Tâlvar, care nu-i ridică nici o problemă.

Sub acest semn al tîrîrii României în aventuri iresponsabile, numai și numai pentru a face rost de un post la NATO sau la UE după încheierea mandatului, Klaus Iohannis lucrează de zor la participarea României la Coaliția multinațională.

Schimbarea de abordare din partea celor două posturi rechiziționate de Klaus Iohannis ține de pregătirea românilor pentru momentul în care România va trimite trupe pe front în cadrul așa-zisei Coaliții multinaționale.
Va fi un fel de Români treceți Prutul spus de Ion Antonescu în șoaptă!”, a scris Ion Cristoiu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. De la o anumita varsta incepe sa apara semne de scleroza la creier
    .La acest individ, care se crede ziarist, semnele au aprut de mult !
    Jalnic !

  2. Asa, si? (astai vorba lui Cristoiu). Ce nu e in regula in a trimite Romania oameni sa lupte in Ucraina ? Pt ca astfel Se tine Rusia la distanta de granitele Romaniei, in caz contrar vecinatatea ar fi mult mai costisitoare pt Romania, costistoare in vieti omenesti si material. Si ce este rau atunci in prevenirea ajungerii Rusiei la granita cu Romania ? Voi vedeti aberatia afirmatiei lui Cristoiu ? Decizia trimiterii de soldati romani acre sa lupte in Ucraina este si ar fi corecta. Ion Cristoiu este adesea un dobitoc. Are uneori sclipiri de inteligenta, dar in problema de fatza este un dobitoc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *