Actualitate

Istoria lui Mihail Pautov, medicul cu părinți ruși din Chișinău care s-au mutat în România pentru o viață mai bună

Poate fi viral un medic? Aşa cum devine câte un filmuleţ sau câte o postare pe reţelele de socializare? Pare că da. Un exemplu de medic de care oamenii „se îmbolnăvesc” în mediul online, pe care-l urmăresc cu sutele de mii şi căruia îi dau „share” şi femei şi bărbaţi, laolaltă, este Mihail Pautov. Invitatul lui Lucian Mîndruţă la „Ediţia de dimineaţă”, duminică, de la 10:30, la Digi24. Dr. Mihail dă sfaturi, poartă discuții despre boli, medicină și viață, iar oamenii îl urmăresc într-un număr foarte mare.

Dr. Mihail Pautov este medic specialist în chirurgie generală la Institutul Clinic Fundeni, Secția de Chirurgie Generală și Transplant Hepatic și asistent de cercetare în cadrul Centrului de Excelență în Medicina Translațională. Surprinzător pentru un om cu meseria lui, este un instagramer foarte urmărit și de succes.

Româna, ca limbă străină

Arată bine, e volubil, este medic, taie în carne vie la propriu, coase, repară, vorbeşte pe limba omului, are social media la degetul mic. Care i-o fi reţeta succesului? N-avem decât să aflăm din emisiunea lui Lucian Mîndruţă.

Despre Mihail Pautov ştim că s-a născut la Chişinău, într-o familie de ruşi.

Limba maternă este deci rusa. De la şapte ani jumătate s-a mutat în România, aşa că atunci a fost pasul spre schimbare. A fost aruncat direct în şcoala primară într-o clasă în care toată lumea vorbea o limbă străină – româna. Culmea este că nu ştie să scrie în limba rusă, dar o vorbeşte fluent, căci a continuat să o vorbească acasă.

Ai lui s-au mutat în România pentru un trai mai bun. Cam în şase luni (menționăm că unii ruși din RM nu reușesc să învețe română nici în 30 de ani-  n. red) se descurca în limba română, pe care o consideră melodioasă şi destul de ofertantă, „ca să-ţi poţi accentua gândurile”, după cum spune el.

Când este într-un moment de stres, când înjură în gând sau când are o problemă pe care trebuie să o rezolve şi vorbeşte cu el însuşi, o face totuşi în limba rusă.

integral aici 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *