CSI / RusiaRăzboiUcraina

ISW: „Situație foarte dramatică” în contraofensiva ucraineană din vestul regiunii Zaporojie. Situația este „într-o fază extrem de dinamică”, după ce trupele Kievului au străpuns liniile de apărare rusești

Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) afirmă că s-a dezvoltat o „situație foarte dinamică” în contraofensiva ucraineană din jurul orașului Orikhiv, în vestul regiunii Zaporojie, relatează Sky News.

Potrivit ultimului său raport, forțele ucrainene au fost angajate într-un asalt în cel mai sudic punct al unui salient (pungă) care a pătruns în liniile rusești. Forțele rusești din zona de lângă Novoprokopivka ar fi fost în defensivă, ISW afirmând că unități rusești separate de pe flancurile vestic și estic ale salientului au fost angajate în contraatacuri în încercarea de a reduce presiunea tot mai mare.

ISW afirmă că surse rusești raportează că forțele ucrainene au intrat în Verbove pe 22 septembrie și și-au continuat operațiunile în zonă până sâmbătă. De asemenea, raportul notează speculațiile din rândul forțelor ruse că un atac ucrainean în zonă ar putea izola regimentul 56 VDV, dar nu a făcut o evaluare cu privire la aceste afirmații.

Cu toate acestea, raportul a remarcat că forțele rusești par să-și fi angajat forțele în liniile de apărare inițiale și că până în prezent nu au luat decizia de a se retrage către alte linii de apărare pregătite.

Cu toate acestea, ISW spune că „contraofensiva ucraineană se află într-o fază extrem de dinamică” și că organizația „nu este pregătită să ofere nicio prognoză încrezătoare a evenimentelor, în ciuda indicatorilor pozitivi recenți”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *