Economie

Japonia a impus sancțiuni președintelui consiliului de administrație al Silovîie Mașinî, Alexei Mordașov

Japonia a extins sancțiunile individuale și la export împotriva Rusiei și Belarusului din cauza situației din Ucraina. Pe lista neagră se regăsește și președintele consiliului de administrație al Silovîie Mașinî, Alexei Mordașov.

Sancțiunile la export au fost impuse pentru 90 de entități și a fost luată o decizie de înghețare a activelor a 57 de persoane fizice rusești și a șase entități, a declarat marți, 5 iulie, ministerul japonez de Finanțe, într-o declarație, potrivit TASS.

Pe lista neagră se află, printre alții, vicepremierul rus Dmitri Grigorenko, violoncelistul Serghei Roldugin, șeful adjunct al administrației civil-militare din regiunea Herson, Kirill Stremousov, și familia lui Alexei Mordașov, președintele consiliului de administrație al Severstal și Power Machines. De asemenea, 45 de militari ruși se află pe lista neagră.

Japonia a impus anterior mai multe pachete de restricții împotriva Rusiei. Acestea vizează peste 800 de persoane din Rusia, Belarus, Republica Populară Donețk și Republica Populară Lugansk și afectează peste 200 de companii și organizații ruse și belaruse. Lista de bunuri și tehnologii interzise la export către Rusia include peste 300 de articole.

Vezi și – Zâmbetul fals al Chişinăului. Hore cu românii, bezele cu Bruxelles-ul şi privatizări cu ruşii

Amintim că s-a iscat un scandal în jurul licitației privind reabilitarea a două blocuri energetice de la Termoelectrica. Consorțiul româno-american în domeniul energetic a contestat rezultatele acesteia, după ce compania română, „General Electric” a vrut să participe la licitația pentru lucrările de reabilitare a blocurilor energetice de la „Termolectrica”, dar nu s-a calificat la condițiile prevăzute de caietul de sarcini.

Licitația a fost câștigată de „Horus”, o companie moldovenească cu rădăcini în offshore, care își propune să reabiliteze cele două blocuri de la Termoelectrica în parteneriat cu o companie rusă, aflată sub sancțiuni internaționale.

Reprezentanții consorțiului sunt convinși că, alături de partenerul american, dețin tehnologii moderne, necesare pentru reabilitarea blocurilor energetice. Aceștia se declară nemulțumiți de condițiile care le-au fost înaintate pentru participarea la licitație și susțin că au prezentat un caiet de sarcini mai bun decât firma adversară.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *