CSI / RusiaInternațional

Johnson, despre Putin şi rachetele cu rază lungă pentru Ucraina: „Cum poţi face faţă unui crocodil care îţi mănâncă din picior?”

Premierul britanic, Boris Johnson l-a comparat pe Vladimir Putin cu un „crocodil” şi a declarat că Ucraina are nevoie de un ajutor militar mai consistent care să includă sisteme avansate de armament precum lansatoare multiple de rachete cu rază lungă de acţiune (MLRS), capabile să lovească ţinte la distanţe mari, informează Bloomberg.

„Cum poţi face faţă unui crocodil atunci când acesta deja îţi mănâncă din piciorul stâng?”, a declarat Johnson în cadrul unui interviu acordat Bloomberg, după ce a fost întrebat referitor la posibilitatea de negociere cu preşedintele rus. „Nu poţi avea niciun pic de încredere în tipul ăsta”.

Premierul Johnson consideră că Ucraina are nevoie în acest moment de sisteme de artilerie reactivă (rachete) cu rază lungă (MLRS – Multiple Rocket Launch System), care ar permite militarilor ucraineni să facă faţă şi să lovească de la distanţă şi cu precizie sistemele de artilerie ale armatei ruse.

Johnson a mai precizat că trupele lui Putin continuă să „înghită teren în regiunea Donbas”, „unde fac progrese mici dar, mă tem, palpabile”.

Oficialii ucraineni, inclusiv președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski și ministrul de externe Dumitro Kuleba, au pledat în ultimele săptămâni pentru ca SUA și aliații săi să furnizeze sisteme cu lansare multiplă de rachete cu cu rază lungă (MLRS) de tip M270.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


1 comentariu

  1. Mr. Johnson, fac Ucrainienii niste posete de lux (pentru sotie) si niste ciocate pentru tine din pielea aia de crocodil soon enough ! Just keep sending them the weapons, missiles, and military trainers !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *