Politică

Kremlinul are probleme mari. Rușii refuză să lupte în Ucraina acuzând conducerea armatei de incompetență

Un număr mare de voluntari din Federația Rusă refuză să servească în condiții de luptă din cauza situației actuale din zona de luptă din Ucraina, a anunțat Statul Major al forțelor armate ucrainene într-un buletin de seară din 12 septembrie.

“Comandamentul militar al Federației Ruse suspendă trimiterea de noi unități, deja formate, pe teritoriul Ucrainei. Situația actuală din teatrul de operații militare și neîncrederea față de comandamentul superior au forțat un număr mare de voluntari să refuze categoric perspectiva de a servi în condiții de luptă!”, se arată în raport.

Statul Major al Forțelor Armate ucrainene notează că situația este influențată de informațiile scurse către Rusia cu privire la numărul real de morți, în timp ce pierderile companiilor militare private și ale celor mobilizați din teritoriile ocupate temporar nu sunt luate în considerare.

Potrivit Statului Major General, situația este exacerbată de atitudinea generală față de proprii răniți din trupele rusești.

“În special, spitalele rusești simplifică în mod deliberat diagnosticele și natura rănilor de luptă și nu acordă timp pentru reabilitare, pentru a readuce militarii în zona de luptă cât mai repede posibil”, se arată în raport.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *