Actualitate

La Cahul a fost organizat forumul pentru tineri „Managementul Carierei Tale”. Cum să devii un om de succes

Este vorba despre proiectul „Managementul carierei tale”, implementat de grupul de inițiativă Cives Cahulum și Fondul pentru Tineri finanțat de Fondul Internațional Vișegrad, selectat în cadrul Școlii de Iarnă a Tinerilor Lideri „Vzlyot”, ediția 2018. Acesta este coordonat de consorțiul de organizații: Solidarity Fund PL (Reprezentanța Solidarity Fund în Moldova); People in Need (Reprezentanța PIN în Moldova); Slovak Foreign Policy Association, Bratislava, Slovacia; Rockit Academy Moldova; DemNet, Budapesta, Ungaria.

Ca ultimă etapă a implementării acestui mini-proiect, la Cahul a fost organizat un forum, la care au fost invitați 10 profesioniști din diverse domenii de activitate (învățământ, cultură, business etc.) pentru a-și împărtăși propria istorie de succes și a le da tinerilor sfaturi pentru viitoarea carieră.

„Niciodată nu este o rușine să învățăm. Susțin cu încredere ideea că, pentru a obține succes, trebuie permanent să te afli în căutarea unor noi cunoștințe, colaborări. Pe mine asta mă ajută. Am făcut un pact cu domeniul culturii încă de la vârsta de șapte ani, frecventând Centrul de Creație al Copiilor „Miorița” din orașul Cahul, ca la 16 ani să devin profesor de dans la acest centru. De atunci și până acum, îi învăț pe copii pașii, ritmul și magia dansului, în cadrul ansamblului de dansuri „Iuventa”. Acesta este foarte apropiat de sufletul meu, pentru că, practic, am crescut odată cu el”, povestește Rodica Pănășescu, directoarea Palatului de Cultură „Nicolae Botgros” din Cahul și fondatoarea ansamblului-model „Iuventa”.

Despre cum să îmbini pasiunea cu cariera le-a vorbit tinerilor și Alexandra Hanganu, tânără scriitoare și profesoară de limba și literatura română. Alexandra scrie poezii încă din adolescență.

La 30 de ani, are în palmares deja două cărți, „Aripi frânte”, o lucrare ce reflectă drama copiilor ai căror părinți sunt plecați peste hotare, și „Suferința naște versul”, carte publicată după ce Alexandra a luat premiul mare la festivalul-concurs de poezie „Grigore Vieru”.

„Pentru a obține cu adevărat succes în ceea ce faci, trebuie să vizualizezi foarte bine ideile și dorințele tale și să muncești foarte mult pentru a atinge scopul propus și niciodată să nu îți insufli ideea că e imposibil să-ți realizezi visurile”, cu acest sfat a venit în fața tinerilor Alexandru Popov, antreprenor și fotograf.

„Considerăm că prin acest gen de evenimente tinerii primesc o altfel de educație decât cea pe care le-o oferă școala sau universitatea. Suntem convinși că investiția în educația și formarea tinerilor aduce cel mai mare randament pe termen lung. Ținem să aducem mulțumiri tuturor participanților, formatorilor și partenerilor care au contribuit la buna implementare a proiectului”, a menționat Gheorghe Stoianov, membru–fondator „Cives Cahulum”, organizator al evenimentului. 

Sursa: gazetadesud.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *