Actualitate

Laureații Premiului Național au fost desemnați. Vezi cine a câștigat anul acesta

Astfel, câștigătorii Premiului Naţional – 2013 au fost desemnați: 5 premii la cultură și arte – Eleonora Romanescu- pictoriță; Gheorghe Mustea – compozitor, dirijor; Mihail Munteanu- artist vocalist; Victor Bucătaru – cineast, regizor, producător; Spiridon Vangheli – scriitor; 3 premii la știință – colectivul de autori Ion Ababii; colectivul de autori Andrei Munteanu și Maria Goncearuc, dr. hab. Agricultură, conferențiar cercetător; 1 premiu la tehnologii – Nicolae Eremia, dr. hab. Agricultură în elaborarea tehnologiilor în obținerea produselor apicole și 1 premiu la sport – Petru Caduc.

Candidatura regretatului regizor Victor Bucătaru a fost recunoscută perfect eligibilă în virtutea faptului că la momentul depunerii dosarului până la data limită (5 august 2013) era în viață, astfel încât dosarul a întrunit toate cerințele prevăzute de regulament.

În lista candidaţilor înaintaţi la concursul pentru decernarea Premiului Naţional, ediția 2013, au fost incluse, în total, 31 de personalităţi. Pentru examinarea dosarelor au fost create 3 comisii pe domenii (ştiinţă, tehnologii, cultură şi artă). Cea de-a 4 comisie (sport) nu a fost formată din motiv că pentru domeniul sportului a fost înaintat doar un singur dosar.

Înmânarea premiilor va avea loc pe data de 26 august, la Palatul Naţional „Nicolae Sulac”, în cadrul festivităţii dedicate Zilei Independenţei R. Moldova. Valoarea Premiului Național constituie 100 mii lei.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *