Actualitate

“Lifestyle – Speranța” vă propune un stil de viață nou și obiceiuri sănătoase

CML este o persoană juridică ce a luat fiinţă în anul 2002, al cărei scop este creşterea nivelului de sănătate fizică, psihică, socială şi moral-spirituală în Rep. Moldova, prin educaţie sanitară şi medicină preventivă, făcute într-o manieră profesionistă, în acord cu progresul ştiinţei medicale şi în spirit creştin.

Lucrătorii au fost pregătiţi în centre Lifestyle din România şi SUA şi promovează un tratament medical integrat, cu accent pe stilul de viaţă natural. Activitatea asociaţiei a fost încununată în anul 2013 când lângă localitatea Sărata Nouă, Raionul Leova, într-un cadru natural plendid s-au deschis porţile unui centru Lifestyle unic în Republica Moldova (mai cu seamă datorită dietei vegetariene dar nu numai pentru asta). Centrul are o capacitate de 50 locuri de cazare, are bază proprie de tratament, cabinete, etc.

Programul Lifestyle Speranța constă dintr-o abordare avangardistă şi ştiinţifică a factorilor cu impact major în starea de sănătate: dieta, drogurile uzuale, activitatea fizică, tensiunea arterială, colesterolul sanguin, glicemia, greutatea corporal etc.

Centrul oferă servicii de reabilitare în bolile cronice “ale civilizaţiei”: boli cardiovasculare, diabet zaharat, obezitate, boli reumatice, boli cauzate de stres, precum şi programe anti-stres, de abandonare a fumatului, de control a greutăţii corporale, cât şi asistenţă medicală primară şi asistenţă dietetică. Rezultatele vorbesc de la sine: într-un studiu ştiinţific condus în colaborare cu o universitate cunoscută din SUA, centrul similar din România – HERGHELIA – în doar 10 zile colesterolul a scăzut în medie cu 31%, glicemia a revenit la normal în 5 zile în cazul a 80% dintre subiecţii cu diabet tip II, greutatea a scăzut în medie cu 1,6 kilograme (pierderile mari în greutate nu sunt sănătoase).

Deoarece bolile amintite anterior afectează marea majoritate a populaţiei din Rep. Moldova şi se datorează cu precădere unui stil de viaţă deficitar, concluzia naturală este că populația în general şi în special persoanele suferind de bolile amintite au nevoie de a-şi forma şi însuşi un mod de viaţă care să promoveze sănătatea. De aceea, metodele utilizate la CML Speranța – Moldova se înscriu pe linia terapiei lifestyle incluzând: dietoterapie (regim total vegetarian), exerciţiu fizic aerobic, fitoterapie, tratamente fizioterapeutice (cum sunt procedeele de hidroterapie, împachetări şi masaj ), cu un accent deosebit pe educaţia pentru sănătate.

Programul de reabilitare are la bază cele 8 principii ale sănătăţii reunite sub acronimul NEW START, sau corespondentul românesc – SANATATE: SOARE, NUTRIŢIE, APĂ, TEMPERANŢĂ ( CUMPĂTARE ), ACTIVITATE FIZICĂ, TIHNĂ (ODIHNĂ), ECHILIBRUL MENTAL ŞI SPIRITUAL.

Cercetările în domeniu au evidenţiat beneficiile nete ale acestui program bazat pe cele 8 principii ale sănătăţii. Miile de pacienți care au trecut pe la Centrul Lifestyle similar, Herghelia –România, ne spun că pentru a profita din plin de programul lifestyle este nevoie de o implicare personală cu conştiinciozitate şi responsabilitate.

Centrul de Medicină Lifestyle (CML) „Speranța”, Moldova Misiunea CML Speranța, este de a restaura sănătatea în om (fizic, spiritual, mintal şi social) urmând modelul lui Christos de vindecare şi educare; aceasta include promovarea unui stil de viaţă sănătos şi educaţie pentru a preveni sau a facilita reversia bolilor civilizaţiei pe baza cunoştinţelor medicale actuale, cât şi folosirea cu precădere a remediile fiziologice, ştiinţifice.

OBIECTIVE

 A oferii servicii cu accent pe Schimbarea Stilului de Viaţă, Promovarea Sănătăţii şi Educaţie pentru Sănătate.

 A clienții ca fiinţe întregi (fizic, mental,spiritual, emoțional şi social), incluzând după caz consiliere specializată.

 A oferi tuturor clienților servicii de înaltă calitate fără a aştepta sau a accepta favoruri personale (comisioane), şi a îmbunătăţii continuu nivelul de îngrijire.

 A menţine integritatea financiară şi a asigura o consolidare şi dezvoltare corespunzătoare instituţiei.

 A dezvolta programe de pregătire a educatorilor pentru sănătate.

 A demonstra ştiinţific beneficiile stilului de viaţă prudent prin cercetare clinică.

 A îmbunătăţi şi dezvolta creativ imaginea Sănătăţii Publice în Rep. Moldova.

 A oferi servicii la costuri cât mai accesibile, în funcţie de calitatea lor.

 A crea relaţii intra şi inter-instituţionale, care să faciliteze dezvoltarea profesională a personalului, şi care să crească sentimentul valorii lor personale.

 A colabora cu alte instituţii, persoane, organisme pentru promovarea sănătăţii în Rep. Moldova. 

Centrul de medicina "Speranța"a fost finalizat in 2014 la standarde de cea mai înalta calitate si gust sub patronajul centului Lifestyle de la Herghelia România. Centrul"Speranța" se afla la o ora si jumătate de granița si la 90 de km sud de Chișinău in raionul Leova,satul Sărata Nouă. Condițiile de cazare sunt la nivel european,fiecare camera confortabila si spațioasa, având baie proprie. Camerele si spațiul de tratament sunt utilate cu materiale si echipamente noi din Statele Unite. Dieta zero colesterol este deosebit de gustoasa si variata,fiind servita ca bufet suedez si împreună cu procedurile foarte variate este indicata pentru bolile de inima, hipertensiune, diabet,obezitate,depresie,bronșite cronice, stress, migrene, reumatism articular, si boli digestive. Personalul medical a fost pregătit de specialiști de la Centrul Lifestyle Herghelia din Romania si din Statele Unite ale Americii. Contribuția pacienților este acum la un nivel promoțional,doar 260 euro pentru un sejur de 11 zile,cu 40% mai mica decât la centrele similare din Romania

PROGRAMUL DE LA “LIFESTYLE – SPERANȚA”

“Lifestyle – Speranța” vă propune un stil de viață nou și obiceiuri sănătoase. Programul nostru, numit New Start, constă într-o abordare armonioasă a factorilor cu impact major asupra sănătății: nutriție, exercițiul fizic, odihna, apă, soare, temperanță, aer curat și încredere în Dumnezeu. Foarte apreciat este programul anti-stres, cu elemente de adaptare la problemele vieții trepidante, vizând organizarea personală în contextul unui nou stil de viață. Medicii noștri evaluează constant evoluția în timpul tratamentului.

Doriți sa petrece-ti un timp de neuitat,sa va reface-ti forțele și sănătatea, va așteptam la Centrul de Sănătate si medicina Preventiva "Speranța" Sărata Nouă. Intr-un colț splendid al naturii, veți găsi o atmosfera caldă de familie cu personal calificat, condiții confortabile care răspund celor mai înalte standarde de calitate.

Centrul "Speranța" va oferă camere de hotel cu doua,trei si patru paturi cu cabine de dus separate, trei mese pe zi conformate cu recomandările medicului,un set individual de proceduri elaborate pe baza specificului stării de sănătate a fiecărui pacient, precum si seminariile interesante și clasele de gătit care va vor ajuta sa păstrați modul sănătos de viață și la întoarcerea acasă .Programul Centrului de Sănătate "Speranța" acționează pe doua domenii, primul este cel educativ profilactic. Centrul oferă pacienților seminarii medicale și un sir de programe speciale,cursuri de nutriție și clase culinare de gătit vegetarian, program anti-stres, program de abandonare a fumatului, program de control al greutății corporale, program de management al diabetului. Cel de-al doilea include diferite proceduri din categoria hidroterapiei, sauna, baia cu plante, băile contrastante, baia de șezut, dusul alternant, comprese încălzitoare, cataplasme cu lut, împachetări cu parafina, jacuzzi, fitoterapie și altele. Specialiștii calificați vă vor oferi diferite tipuri de masaj, și vă vor asigura exerciții fizice la aer liber sau într-o sala special amenajată, drumeții în natură. Unsprezece zile petrecute la Centrul "Speranța" vă vor lăsa o impresie de neuitat și de asemenea vor aduce un folos de neprețuit pentru sănătatea dumneavoastră.

SERIILE ANULUI 2015

18 ianuarie-29 ianuarie

01 februarie-12 februarie

15 februarie-26 februarie

01 martie-12 martie

15 martie-26 martie

29 martie-09 aprilie

26 aprilie-07 mai

10 mai-21 mai

24 mai-04 iunie

07 iunie-18 iunie

21 iunie-02 iulie

05 iulie-16 iulie

19 iulie-30 iulie

02 august-13 august

16 august-27 august

06 septembrie-17 septembrie

20 septembrie-01 octombrie

04 octombrie-15 octombrie

18 octombrie-29 octombrie

01-noiembrie-12 noiembrie

15 noiembrie-26 noiembrie

29 noiembrie-10 decembrie

13 decembrie-24 decembrie

Centrul Lifestyle de Sănătate și Medicină Preventivă "Speranța" oaza ta de sănătate!!!

Contacte: Tel mobil: 0676-521-47, 0767-334-90, 0675-136-38, Tel fix : 0263-621-34

web :centrulsperanta.org

email:speranta.lifestyle@gmail.com

skype:  speranta.lifestyle

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *