Culinar.md

Lista alimentelor care stimulează metabolismul

Avocado – continutul de proteine: 2 grame la jumatatea de avocado. Proteina din acest fruct contine toti cei 9 aminoacizi esentiali, plus acizi grasi Omega-3 pentru sanatatea inimii tale.

Sparanghel – continutul de proteine: 4 grame pe 1 cana (tocat). Aceasta leguma gustoasa este un nutrient puternic. Bucura-te de sparanghel si gateste-l la aburi sau la gratar, sau toaca-l si pune-l in salatele preferate.

Leguminoase – planta al carui fruct este o pastaie; continutul de proteine: 7-9 grame pe jumatate de cana (fierte sau gatite). O masa completa cu proteine poate fi alcatuita din combinatia a doua sau mai multe leguminoase – fasole neagra, naut, linte – cu orez sau quinoa.

Iaurt grecesc – continutul de proteine: 18 grame la 170 de grame de iaurt. Aceasta gustare cremoasa si consistenta inglobeaza aproape de doua ori mai multe proteine decat alte surse de lactate; in plus, iaurtul grecesc este minunat cand este combinat cu fructe.

Nucile obisnuite de la noi – continutul de proteine: 4-6 grame pe 2 linguri. Un pumn mic de nuci sau migdale reprezinta o gustare ideala, mai ales daca nucile sînt amestecate in iaurt, fulgi de ovaz sau presarate intr-o salata.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *