Politică

(LIVE din Parlamentul de la București) Moțiunea de cenzură a fost respinsă

 

Guvernul Grindeanu a supraviețuit, așa cum era de așteptat, moţiunii de cenzură. Au fost 161 de voturi favorabile, opt împotrivă și 33 de voturi nule. PSD, ALDE și UDMR s-au abținut de la vot. Minoritățile naționale nu au avut o poziție coordonată, așa că fiecare parlamentar a votat cum a dorit. Pentru adoptarea moțiunii erau necesare 233 de voturi.

(UPDATE 15: 34)) Moțiunea de cenzură a fost respinsă. Guvernul Grindeanu rămâne în funcție. Au fost 161 de voturi favorabile moțiunii, opt voturi împotrivă și 33 de voturi nule.

Dacă toți parlamentarii PNL, PMP și USR ar fi votat în favoarea moțiunii, ar fi fost 168 de voturi favorabile.

Pentru adoptarea moțiunii ar fi fost nevoie de 233 de voturi.

(UPDATE 12.22) Ședința de plen comun a Parlamentului, în care se dezbate și votează moțiunea de cenzură inițiată de PNL și USR împotriva Guvernului Grindeanu, a început.

Moțiunea, intitulată "Guvernul Grindeanu — Guvernul sfidării naționale. Nu legalizați furtul în România", a fost citită luni în plenul Parlamentului, iar miercuri urmează să fie dezbătută și votată.

Pentru a fi adoptată, moțiunea de cenzură trebuie să întrunească voturile a 233 de parlamentari. Votul va fi secret cu bile.

La începutul ședinței erau prezenți 379 de parlamentari.

(Știre inițială) Parlamentul României se reuneşte, miercuri, de la ora 12.00, pentru a dezbate şi vota moţiunea de cenzură iniţiată de PNL şi USR împotriva Cabinetului Grindeanu. provocată de modificările la legile penale promovate de Guvern.

"Sub masca respectării unor decizii ale unor instanţe interne sau internaţionale, guvernul girat de domnii Dragnea şi Tăriceanu, lovesc în ceea ce înseamnă siguranţa românilor şi a intereselor lor legitime", susţine PNL, în moţiunea de cenzură intitulată "Guvernul Grindeanu – Guvernul Sfidării Naţionale. Nu legalizaţi furtul în România", citită în plen de vicepreşedintele Camerei, Cătălin Predoiu.

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a anunţat în şedinţa de plen că PMP susţine moţiunea de cenzură, afirmând că demersului opoziţiei se alătură 25 de parlamentari PMP.

La începutul şedinţei USR a propus o sesiune de declaraţii politice pe tema protestelor din sală, însă, preşedintele de şedinţă, deputatul PSD Gabriel Vlase a refuzat propunerea, afirmând că "plenul nu poate vota ceva împotriva Regulamentului".

340 de parlamentari au fost prezenţi la citirea în plen a moţiunii de cenzură. 

sursa: mediafax.ro


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *