Internațional

Lukașenko interzice creșterea de prețuri în Belarus

Alexander Lukașenko a ordonat interzicerea creșterii prețurilor în Belarus începând cu 6 octombrie, relatează BelTA.

“Începând cu data de 6 (octombrie – n.r.), orice creștere de prețuri este interzisă. Interzis! De astăzi. Nu de mâine, ci de azi. Ca să nu mărească prețurile în 24 de ore. De aceea, începând de astăzi, creșterile de prețuri sunt interzise. Dumnezeu să interzică cuiva să efectueze retroactiv calcule, recalculări”, a declarat Lukașenko la o întâlnire cu blocul economic al guvernului.

Lukașenko și-a explicat decizia prin faptul că în Belarus au apărut prețuri “exorbitante”. “Au atins plafonul. Prețurile nu mai pot fi majorate nicăieri. Nu este nevoie. Dar există și excepții. Iar aceste excepții se află sub controlul ministrului [al reglementării antitrust și comerțului] și al guvernatorilor”, a spus el.

Lukașenko a mai spus că, în acest context, nicio companie nu ar trebui să părăsească piața. “Doamne ferește să plece sau să se închidă un magazin, un birou, un restaurant și așa mai departe. Doamne ferește să iasă de pe piață. Veți răspunde pentru asta”, le-a spus Lukașenko oficialilor guvernamentali.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *