CSI / RusiaExterne

Lukașenko vizitează din nou Rusia pentru o întâlnire cu Putin

Preşedintele Belarusului, Aleksandr Lukaşenko, pleacă joi, 14 septembrie, într-o nouă vizită în Rusia, unde se va întâlni vineri, 15 septembrie, cu omologul său rus Vladimir Putin pentru a discuta chestiuni regionale şi internaţionale, a anunţat agenţia de presă belarusă Belta, citată de Agerpres.

De asemenea, cei doi președinți vor aborda ”sarcini comune” la capitolul economic şi activităţile desfăşurate de Rusia şi Belarus pentru ajustarea comerţului exterior al ambelor ţări în contextul sancţiunilor occidentale.

Astfel, potrivit sursei citate, această întâlnire a fost programată de mai mult timp, ”ţinând cont de agenda de reuniuni a celor doi lideri”.

Menționăm că aceasta este a cincea vizită pe care Lukaşenko o efectuează în Rusia anul acesta şi a doua după rebeliunea eşuată a grupării paramilitare Wagner, încheiată prin medierea lui Lukaşenko şi primirea de către acesta în Belarus a liderului grupării, Evgheni Prigojin, între timp mort împreună cu principalii săi colaboratori din Wagner într-un misterios accident aviatic pe 23 august.

Noua vizită a lui Lukaşenko, aliatul fidel al lui Putin, la Moscova survine la o zi după ce Parlamentul European (PE) a cerut Curţii Penale Internaţionale (CPI) emiterea unui mandat internaţional de arestare pe numele preşedintelui belarus pentru susţinerea de către acesta a Rusiei în războiul din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *