Social

MAEIE solicită insistent autorităților ruse să se abțină de la comentarii în legătură cu problemele bisericești și despre deportările staliniste 

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) solicită insistent autorităților ruse să se abțină de la comentarii în legătură cu problemele bisericești, dar și despre istoria Republicii Moldova. Reacția a urmat după ce, în ultimele zile, autoritățile ruse au făcut declarații controversate, inclusiv cu privire la deportările staliniste și la rolul bisericii în societate, scrie Radiomoldova.

Precizăm că purtătoarea de cuvânt a diplomației ruse, Maria Zaharova, s-a arătat preocupată de problemele clericilor din Republica Moldova. Aceasta susține că relațiile dintre cele două mitropolii din R. Moldova devin politizate.

De asemenea, cu referire la declarațiile despre deportările din perioada sovietică Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE) susține că acestea sunt complet inacceptabile și reprezintă o încercare de distorsionare a evenimentelor istorice tragice prin care a trecut R. Moldova.

Totodată, vă amintim că Ambasada Rusiei la Chișinău s-a arătat deranjată de expoziția „Basarabenii în Gulag” din PMAN. Instituția a calificat evenimentul drept „rusofobie” și a afirmat că autoritățile de la Chișinău denigrează ostașii Armatei Roșii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *