Politică

Maia Sandu cheamă moldovenii la un miting pro-UE

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat luni, într-o declarație de presă, organizarea unui miting în favoarea drumului european al țării, în opoziție cu „banii murdari” prin care se încearcă destabilizarea statului.

 • Republica Moldova se afla intr-un moment de raspantie. Ce se va intampla cu copiii nostri depinde de puterea poporului nostru de a spune ce vrem. E decisiv sa stam pe aceeasi cale si sa spunem fara ocolisuri ca vom izbuti.
 • Republica Moldova plateste un pret enorm pentru razboiul fara sens declansat de Rusia in Ucraina. Santajul Kremlinului a dus la cresterea preturilor la toate produsele si serviciile, viata fiecarui om a devenit mai complicata
 • In timpul in care moldovenii muncesc din rasputeri pentru a avea grija de familiile lor, inca avem persoane in tara noastra care ne ameninta cu razboiul. Patriotii din institutiile de forta si-au facut datoria si si-au respectat juramantul. Un rol mare l-au avut partenerii externi care au spus ca sunt gata sa ne protejeze
 • Cei care visau sa destabilizeze R.Moldova a esuat. Poporul nostru e intelept si nu a calcat in capcana intinsa de cel murdar. Oameni care si-au vandut tara sunt gata sa fie satele noastre facuta una cu pamantul doar ca ei sa revina la putere. O grupare de hoti platita cu bani murdari si-a pus in plan sa blocheze calea noastra europeana, drumul nostru spre pace si dezvoltare. Banii murdari finanteaza protestele.
 • Vă îndemn să ne manifestăm ca popor decizia clară de a fi parte a familiei europene. Vă îndemn să arătăm că unicul stăpân al acestui pământ este poporul Republicii Moldova. Am lansat inițiativa de a convoca la Chișinău o adunare a cetățenilor în care să spunem că suntem europeni și aceasta este calea aleasă de noi. Să se audă vocea noastră, a celor mulți. Adunarea națională Moldova Europeană se va organiza pe 21 mai.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. E o idee bună care trebuie bine organizată, altfel, grupele de asalt ale lui Șor nu vor rata ocazia. Ideile europene trebuie discutate până la nivel de sat cu oamenii.

 2. Nimic despre unire? Nimic despre referendum, cea mai usoara forma de intrare in EU? Plina de gargara, habar nu are ce face, se lipeste de scaun cu superglue. Sa-i aratati usa insa cu cine o inlocuiti?

 3. Trebuie sa pregatim masiv opinia populatiei in privinta aderarii la UE. Probabil Maia Sandu la intilnirile cu liderii europeni a primit promisiunea ca Moldova sa fie primita in Uniunea Europeana la anul viitor,2024-2025. Trebuie de pregatit terenul,mai avem inca multi oameni care sub pretextul unirii cu Romania,in care nici ei nu cred,sunt impotriva aderarii la UE.

  1. Esti bolshevik cum sa vrei unirea cu Romania. Intrarea Moldovei in EU se va face in 15 ani pina atunci o iau Rusii. Praf in ochi EU nu are nevoie de tara saraca care sa suga fonduri mai ales in situatia actuala. Prin referendum si unire in max 6 luni. 1. Referendum 2 Ratificare parlament Moldova 3 Ratificare parlament Romania. DONE in 6 luni EU nu se poate opune. Romanii din Moldova sa renunte la scaune iar cei din RO sa renunte la o parte din fondurile EU in favorea noii regiuni Moldova reintregita.

  2. in 20 de ani minim…si daca nu er arazboiul cu ukraina nimeni nu invita RM la aderare…Turcia sta din anii 80, muntenegru si albania din 2010..

 4. Mamaia statalista și visurile ei umede de a băga respublica bananieră molotova în UE. În loc să ducă lumea spre adevăr și spre repararea unei nedreptăți istorice îi tot dă pe după corcoduș cu „națiunea civică maldaivăneascî” și cu integrarea în UE, de parcă respublika a îndeplinit deja toate condiționalitățile și nu mai are de făcut decât o formalitate. Li dorim la maldaivani statalitati cât mai grea, pânî li vini mintea la cap!!! Să nu uite că „statul” lor e o consecință a pactului ribentrop-molotov.

 5. Cred ca …. Kamikaze are dreptate. Din pacate nu cred ca moldovenii au de gand sa faca ce propunea el. De ce convoaca Maia Sandu un miting popular acum ? Nu s-a facut asta niciodata in istoria RM. S-a facut in Cehoslovacia si l-a facut Ceausescu. De ce acum ? Cred ca Maia Sandu e speriata de ce va urma si vrea sa-si atraga macar o parte din populatie, stiind ca nu se poate baza pe partide. Cred ca Maia Sandu va anunta aderarea la UE formal. Asta i-a zis cancelarul Germaniei la Bucuresti. RM si Maia Sandu au ales calea grea in locul celei usoare, care era Unirea. Calea grea dureaza mult si necesita multi pasi, pe care RM nu-i pregatita sa-i faca. Camcelarul a promis multe, dar cancelarul minte la fel de mult. Cancelarul a promis Schengen pt Romania de cel putin 10 ani in urma si cancelarul a mintit. Nu te poti baza pe promisiunea Germaniei pt ca nu mai e de incredere acum. Maia Sandu vrea sprijinul popular. E speriata. Are si de ce. Dar calea cea lunga e gresita pt ca e complicata si cu neprevazut. Maia Sandu o sa faca acum promisiuni de bine, dar pe care nu le poate garanta. Cum nu poate garanta cat va mai fi presedinte. De aceea vrea sa puna tara pe o linie acum, cat inca tine fraiele. Vrea sa le arate serviciilor incotro e noul stapan. Am simtit asta cand adjunctul SIS a fost sunat de Antena 3 si din greseala a raspuns. Mai ca plangea la telefon pt ce a zis. Serviciile au priceput ca s-au schimbat stapanii, ca nu mai sunt rusii. Asta vrea Maia Sandu acum, poporul sa priceapa ca urmeaza un alt stapan, din vest, care se numeste UE. Maia Sandu face acum o instiintare si vrea totodata un sprijin cat mai mare posibil pt actiunea ei.

 6. Ideea in sine nu e rea, fiindca intr-adevar este cazul ca ceilalti cetateni ai RM (in caz ca exista!?) sa-si arate si ei dorinta – anume, pe cea pro-europeana, daca nu chiar pro-romana. Nu e de ajuns sa-si sopteasca parerile, ocazional, in microfoanele tinute discret de unii reporteri. Daca dusmanul rage, trebuie si tu sa ragi, ca sa fii auzit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *