CSI / Rusia

Maia Sandu este o ruşine pentru ţară şi principala ameninţare pentru Moldova – Zaharova

Rusia a declarat joi că preşedinta proeuropeană a Republicii Moldova, Maia Sandu, este o ruşine şi a acuzat guvernul moldovean că încearcă să distragă atenţia de la propriile eşecuri înaintea alegerilor locale prin exagerarea ameninţării ruse, relatează Reuters.

Maia Sandu, care a denunţat războiul Rusiei în Ucraina şi a acuzat Moscova că încearcă să o răstoarne de la putere printr-o lovitură de stat, a declarat miercuri că Rusia încearcă să cumpere alegători la scrutinul local care are loc în acest weekend.

“Maia Sandu este o ruşine pentru ţară şi principala ameninţare pentru poporul moldovean”, a declarat presei Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe.

Zaharova a declarat că Moscova monitorizează situaţia înainte de alegeri şi a acuzat guvernul moldovean că încearcă să folosească în mod exagerat o pretinsă ameninţare din partea Rusiei pentru a distrage atenţia de la propriile deficienţe considerabile. Zaharova a reproşat, de asemenea, Chişinăului că şase observatori electorali ruşi nu au fost acreditaţi pentru alegerile locale de duminică şi nici angajaţi ai ambasadei Rusiei în Republica Moldova nu au primit acest drept.

“Autorităţile moldoveneşti continuă să elimine orice manifestare de disidenţă şi să desfăşoare represiuni împotriva oponenţilor politici”, a acuzat Zaharova.

În octombrie, Moldova a interzis Partidul ŞOR, de opoziţie, având orientare pro-rusă, pe motiv că este “neconstituţional”, o măsură pe care Rusia a criticat-o. Chişinăul a suspendat de asemenea licenţa mai multor posturi TV proruse şi a interzis peste 30 de site-uri, inclusiv cel al agenţiei oficiale de presă a Mosovei, TASS. “Autorităţile moldoveneşti nu se opresc la încălcarea libertăţii de exprimare”, a comentat Zaharova.

Ea susţine că “orientarea rusofobă s-a intensificat semnificativ după primirea statutului de candidat pentru aderarea la UE”. De ce? ”Pentru că Bruxelles nu are nevoie de state ai căror cetăţeni au o atitudine bună faţă de Rusia”, a conchis Zaharova.

Potrivit NewsMaker, Zaharova a vorbit şi despre situaţia candidatei comuniste Diana Caraman, care a fost dată afară de la dezbaterile televizate pentru că a insistat să vorbească în limba rusă.

“Pe 29 octombrie candidatei la funcţia de primar al Chişinăului de la Partidul Comuniştilor Diana Caraman i s-a refuzat dreptul de a participa la dezbaterile televizate doar pentru că ea… Atenţie, aceasta este favorită (sondajele arată că are sub 1 la sută din voturi – n.r.) – a vorbit în rusă. Şi asta în ciuda faptului că 80% din locuitorii Moldovei cunosc şi folosesc constant limba rusă. (…) Adică în rusă nu se poate. De ce? Jumătate de an în urmă nu se putea pentru că trebuia să vorbeşti moldoveneşte, dar acum – pentru că trebuie să vorbeşti româneşte? Ce urmează? (…) Ce este aceasta dacă nu o discriminare?”, a comentat Zaharova.

Sursa Stiripesurse

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. “Timpule”, ineptiile debitate de aceasta betivanca sunt pt multa lume cunoscute si nu era cazul sa le publicati in totalitate, cuvant in cuvant, sigur, daca nu aveti obligatii si interese asumate…O trecere sumara in tevista era mai mult decat NORMAL pt aceasta femeiusca, daca aveati putina decenta.
  Silviu, bodega ta a dat faliment.
  Trage obloanele si pune lacatul pe usa. Imprastiati doar nenorocul.pacat

  1. deatata Timpul nu a avut timp sa publice un cuvant despre scoaterea Sansei din alegeri , era ocupat cu Zaharova )))). Hai Silviu, CIRCUL ELECTORAL continua…

  2. Ma asteptam ca TIMPUL.md/ru sa titreze “Maia Sandu este o ruşine pentru ţară şi principala ameninţare pentru Moldova” in loc de “Maia Sandu este o ruşine pentru ţară şi principala ameninţare pentru Moldova – Zaharova” :)))

 2. Madam zaharova este foarte utila caci arata clar fatza rusiei fatza de romanii pe care i au exterminat in siberiaz si care mai exista in maldahista.Rusia considera aceasta fasie de pamant proprietatea lor si punctum..

 3. Bre Timpule, a-i devenit filiala fsb-lui in R.Moldova!
  Cu-i dracu-i trebuie asemenea titlu la aceasta stire, pentru cine munciti neneorocitilor?
  Sarmanul domnul Tanase, se rascoleste in sicriu de rusinea urmasilor sai!

 4. Ba, care e moldoveanul de a lasat-o p’asta cu ochi-n soare de suspina si acuma dupa …el ?
  Se zice ca nici betiile cu votka n-o mai linistesc.
  Jale mareeee…

 5. Când cățeaua turbată a Kremlinului latră împotriva Maiei Sandu, trebuie să ne bucurăm, asta denotă că Maia își face bine treaba și-i intra cățelei în ochi. Bravo, Maia, ține-o tot așa!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *