Moldova

Maia Sandu: Ucraina asigură securitatea Republicii Moldova, aderarea la NATO nu are susținere

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, consideră că discuția privind aderarea Moldovei la NATO nu mai are nicio perspectivă în prezent din cauza influenței prelungite a propagandei rusești, care a distrus sprijinul public pentru acest demers.

Ea a făcut această declarație la Conferința de Securitate de la Munchen, transmite corespondentul European Pravda.

Comentând și condamnând războiul de agresiune al Rusiei, Sandu a spus că a existat o amenințare serioasă de ocupare a Moldovei de către trupele rusești, dar acest risc a fost acum redus semnificativ datorită acțiunilor de succes ale UTA.

“Nu există o amenințare militară directă la adresa Moldovei, Ucraina ne asigură securitatea”, a subliniat președintele.

Maia Sandu a comentat separat și posibilitatea aderării Republicii Moldova la NATO. Potrivit ei, înțelege necesitatea de a renunța la statutul de neutralitate, dar acest lucru nu are susținere publică.

“Când vedem ce face Rusia, devine clar că neutralitatea nu ne protejează. Cu toate acestea, deocamdată nu există sprijin public pentru schimbarea acestui… În ciuda acestui fapt, o astfel de posibilitate nu este o problemă de discuție în Moldova”, a spus ea.

Maia Sandu a acuzat, de asemenea, Federația Rusă de răspândirea unor narațiuni false care subminează imaginea NATO

“Se poate discuta de ce se întâmplă acest lucru (în ceea ce privește atitudinea publică. – PE) – și unul dintre motive este propaganda rusească prelungită. Iar acum propaganda rusă încearcă să demonstreze că neutralitatea înseamnă că Moldova nu ar trebui să-și consolideze forțele de securitate, ceea ce este un nonsens absolut”, a împărtășit ea.

Anterior, SUA au confirmat informațiile despre încercările Rusiei de a destabiliza Moldova. Citiți mai multe despre acest subiect în articolul Moldova cu lovitură de stat: de ce Maya Sandu schimbă guvernul sub amenințarea unui atac hibrid al Rusiei.

De asemenea, merită remarcat faptul că noul șef al guvernului a promis că va începe să denunțe acordurile din cadrul CSI.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Cum dracu abandonati asa ? de ce nu scoti moldova din csi? de ce nu interzici orice post tv si ziare in limba rusa. Vedeam interviuri pe starda in chisinau cum rusi ispuneau ca ei nu vor ca tara lor sa se u neasca cu romania. Auzi tu, tara lor! ei sunt niste animele venite din siberia..

  2. Uăi molotoivani sî vî trăiascî prîșîdinta voastrî statalistî șî „indepindentî”. Sî stațî în calicia șî în prostia voastrî șî nu cari cumva sî cătați sî vă luminați oleacî. Pobedî grea șî statalitati șî mai grea sî aveți. Când ești prost di mic…
    La voi îi o „boalî” colectivî.

  3. Cine e de vina pt propaganda ruseasca ,tantalailor ?????????????De decenii va spun sa interziceti posturile rusesti ,sa schimbati programa scolara ,in sensul ca fiecare minoritate sa invete in limba ei ,nu in rusa!!!!SI SCOATEI ABERATIA AIA ,CA LIMBA DE COMUNICARE E LIMBA RUSA!!!!!!!!!!!!!Nu ,bolovanilor!LIMBA DE COMUNICARE E LIMBA ROMANA ,!!!!!!Daca le e lene s-o invete ,valea!Dar voi ,nu si nu ,i-ati pupat in permanenta in fund pe rusi!Asta aveti!

  4. Uite proasta ! Cum dracu sa iti asigure Ucraina securitatea ? Ucraina isi vede doar interesul. Cand interesul Ucrainei ca fi contrar, sa vezi ce si- ia pe cocoasa Rep Moldova. Vezi scandalul canalului Bastroe, vezi refuzul drepturilor pt romanii din Ucraina. Cum sa te culci pe urechea ca te apara Ucraina ? Cum poti gandi in felul asta cand esti seful statului ?

  5. Cineva de SUS trebue sa intzeleaga ca o
    tzara exterminata de bastinasi de catre
    eliberatori nu poate invoca motivul ca
    NATO ul are popoularitate. Decizia treb
    ue luata de Bunul Simtz. In cazul nostru
    de parlamentul pro europeean.Iar ne
    ducem cu gandul in germania unde nim
    eni nu a vorbit de opinie publica s i s a
    UNIT imediat.Parlamentul a decis. SCURT.

  6. Cineva de SUS trebue sa intzeleaga ca o
    tzara exterminata de bastinasi de catre
    eliberatori nu poate invoca motivul ca
    NATO ul NU are popoularitate. Decizia treb
    ue luata de Bunul Simtz. In cazul nostru
    de parlamentul pro europeean.Iar ne
    ducem cu gandul in germania unde nim
    eni nu a vorbit de opinie publica s i s a
    UNIT imediat. Parlamentul a decis. SCURT.

  7. Inseamna ca pseudopresedinta s-a declarat invinsa de prorusi. Nu inteleg de ce mai sta pe scaunul ala.? Ca sa intinda mana la UE ?
    Poate stie ca nu se investeste in tarile care nu au garantii de securitate.
    Asa ca dragi basarabeni tocmai ati fost condamnati la prelungirea saraciei pe termen nedefinit.
    Labilitatea psihica a basarabenilor s-a manifestat din nou. Ca sa isi salveze scaunul, Maia e in stare de orive.
    Nu are curaj nici cat fostul presedinte. Ce s-ar fi intamplat daca prorusii ar fi ajuns la guvernare fara sprijin financiar UE ? Populatia i-ar fi injurat mai abitir decat PAS-ul.
    Asa proeuropenii se erodeaza iar urmatoarele alegeri vor fi dezastroase pentru proeuropeni

    1. Spre deosebire de 80% din concetatenii ei, Maia Sandu nu e proasta, ci a inteles ca nu are cu cine face treaba. Eu in locul ei imi luam demult talpasita si ii lasam pe zombizati cu rusii lor iubiti. Nu mai stiu care trib de indieni avea o vorba: “Da-te jos de pe cal, daca vezi ca e mort”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *