Politică

Mândria lui Putin, spulberat de ucraineni care au distrus o coloană de blindate

Armata rusă a pierdut încă un tanc T-90M „Prorîv”, considerat „mândria” armatei lui Vladimir Putin, care a fost distrus chiar în coloană împreună cu alte vehicule blindate, relatează publicația ucraineană „Defense Express”.

Un videoclip, care ar fi fost filmat de soldații Forțelor Armate ale Ucrainei care a consemnat distrugerea echipamentului armatei ruse. Filmarea a fost făcută în zona satului Kislivka, regiunea Harkov, la granița cu Lugansk.

În imagini, tancul T-90M poate fi observat primul. Turela tancului fost dărămată, iar carcasa în sine a fost ruptă, ceea ce indică detonarea muniției.

Tancul T-90M este cel mai avansat vehicul de luptă din punct de vedere tehnologic din arsenalul din prima linie al Rusiei, potrivit The Drive, şi a intrat în dotarea armatei ruse în primăvara anului 2020. Outlet a estimat că doar aproximativ 100 de modele sunt în prezent în serviciu.

Potrivit Ministerului ucrainean al Apărării, T-90M este echipat cu un motor puternic, vedere panoramică, un sistem de control al incendiului, armură multistratificată şi muniţie plasată în afara unităţii.

Daune similare cu cele ale tancului T-90M pot fi observate și la un alt vehicul blindat, cel mai probabil un – T-72B3. În videoclip se văd, de asemenea, distruse, o mașină folosită de inginerii armatei ruse, un camion militar, un blindat BMP-2 și un alt tanc. Toate echipamentele, cu excepția ultimului tanc, zac pe drum și pare să fi fost distruse în coloană.

Potrivit unor informații neoficiale, coloana de echipamente a fost lovită de rachete de precizie HIMARS furnizate de SUA.

De altfel, Forțele Armate ale Ucrainei au capturat deja mai multe tancuri ale armatei ruse, în septembrie, un tanc T-90M ce fusese a fost capturat de forțele ucrainene ar fi fost apoi trimis specialiștilor pentru o „analiză” detaliată.

De altfel, conform datelor transmise luni de Ministerului ucrainean al Apărării în în cele peste luni de război, armata rusă a pierdut deja 2.908 tancuri.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *