Ultima oră

Mesaj inedit de susţinere al Diasporei românești pentru marşul de la Chişinău

Este vorba despre un mesaj compus de români din zeci de oraşe ale Europei şi din Statele Unite ale Americii. Mesajul de susţinere şi încurajare:

„Noi, alături de Chișinău!
Trecută prin foc şi prin sabie,
Furată, trădată mereu,
Eşti floare de dor, Basarabie,
Eşti lacrima neamului meu!
(Dumitru Matcovschi)
Basarabie, ești România!
16.05.2015″



jpg 2 Suediajpg 3 Germaniajpg 4 Roma, Italiajpg 5 Rusiajpg 6 Atena, Greciajpg 7 Dublin, Irlandajpg 8 Franțajpg 9SUAjpg 10Parisjpg 11 Luxemburgjpg 12 Londra UKjpg 13 Helsinki, Finlandajpg 14 Danemarcajpg 15 Valladolid, Spaniajpg 16 Portogruaro, VE, Italiajpg 17 Barcelona, Spaniajpg 18 Bologna, Italiajpg 19 Madrid, Spania

Organizatorii anunță că manifestația este autorizată de Primăria Municipiului Chișinăului și se va desfășura pe parcursul a trei ore, marșul mergând în direcția Parlamentului și a ambasadei Federației Ruse.

Mai mult, toate forțele de menținere a ordinii, aflate în subordinea Ministerului de Interne, aflat în subordinea PLDM, vor fi astăzi în alertă. Atât ministrul Afacerilor Interne, Oleg Balan, cât și șeful Secției conducere a urmăririi penale în organele centrale ale Serviciului Vamal și Ministerului Afacerilor Interne din cadrul Procuraturii Generale, Viorel Morari, neagă că la ședință s-a discutat despre manifestația din 16 mai .

În aceeași zi cu ședința de la MAI, ministrul Oleg Balan și şeful Serviciului Informaţii şi Securitate, Mihai Balan au fost convocați la Guvern, într-o ședință de urgență. Cei doi au fost chemați pentru a da explicații despre interdicția pentru următorii cinci ani pe care a primit-o George Simion, liderul Acțiunii 2012, una dintre cele două organizații care se ocupă de manifestația din Piața Marii Adunări Naționale.

George Simion a declarat că interdicția pe care a primit-o și expulzarea de urgență au mare legătură cu manifestația din 16 mai. Având în vedere că Simion nu a comis vreo infracțiune pe teritoriul Republicii Moldova, singurul motiv plauzibil rămâne intimidarea manifestanților.

Astfel de manifestații au loc frecvent la Chișinău, însă cea de astăzi are un caracter special. Faptul că în 3 mai au ieșit pe străzile Chișinăului zeci de mii de oameni nemulțumiți, indică faptul că astăzi numărul manifestanților ar putea fi mult mai mare.

Sursa: infoprut.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *