Justiție

Ministra Justiției cere demisia lui Iulian Muntean care nu a anunțat Comisia Pre-Vetting despre calitatea sa de învinuit

Ministra Justiției, Veronica Mihailov-Moraru solicită demisia noului membru al Consiliului Suprem al Magistraturii (CSM), Iulian Muntean, care nu a anunțat Comisia Pre-Vetting că este cercetat penal. Precizăm că Iulian Muntean a promovat evaluarea la 14 august, potrivit Jurnal.md.

Menționăm că Centrul Național Anticorupție (CNA) a confirmat joi, 21 septembrie, Comisiei Pre-Vetting calitatea de învinuit a membrului CSM, Iulian Muntean, pe cauza penală, inclusiv faptul că aceste date nu a fost posibil de identificat anterior din motivul lipsei punerii în evidență a acestei ordonanțe în Registrul de Informații Criminalistice și Criminologice al Serviciului Tehnologii Informaționale al MAI.

„Am urmărit cu atenție declarațiile instituțiilor vizate referitor la informația precum că unul dintre membri CSM, numiți recent de Parlament, ar fi învinuit într-un dosar de corupție. Este binevenit faptul că urmează să aibă loc audieri parlamentare pe marginea acestui subiect, pentru a clarifica toate circumstanțele și pentru a lua măsurile corespunzătoare”, a menționat ministra Justiției.

„Cert este un lucru, dacă membrul CSM vizat nu a indicat în acel chestionar al Comisiei pre-vetting despre faptul că a figurat în calitate de învinuit într-un dosar penal atrage dubii serioase asupra integrității sale. Astfel, pentru a nu discredita imaginea și eforturile depuse în reforma justiției per ansamblu, retragerea sau demisia sa se impune”, a mai specificat Veronica Mihailov-Moraru.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *