Politică

Miniștrii care au părăsit Executivul au devenit „piese de sacrificiu”. Munteanu: „Guvernul nu poate să cadă ca un sac de cartofi, fiindcă are datoria și obligația să guverneze în situație de criză”

Miniștrii care au părăsit Executivul au devenit „piese de sacrificiu pentru ca Guvernul să funcționeze”, iar instituția „nu poate să cadă ca un sac de cartofi”, fiindcă „are datoria și obligația să guverneze în situație de criză”, spune președintele Partidului CUB, Igor Munteanu, care a concluzionat că majoritatea miniștrilor care au plecat până acum din Guvernul Gavrilița nu aveau afiliere politică.

De cealaltă parte, deputatul PAS, Vasile Grădinaru, susține că este doar „o coincidență” și că fiecare a avut suportul fracțiunii. Declarațiile au fost făcute în cadrul ediției din 12 ianuarie a unei emisiuni de la TV8, scrie TV8.

„Au plecat cei care nu aveau afiliere politică, practic au fost sacrificați cei care au venit pe linie tehnocratică, care nu aveau sprijin politic și care până la urmă au devenit piese de sacrificiu pentru actualul Guvern să continue să funcționeze.

Acest Guvern nu are doar datoria, dar și obligația să guverneze în această situație de criză. În primul rând, Guvernul nu poate să cadă așa ca un sac de cartofi, are în spate 63 de mandate care-l obligă să funcționeze la turații rapide și trebuie și să construiască procese de comunicare și cu societatea, și cu partenerii europeni, politici din spațiul existent”, a subliniat Munteanu.

„Am impresia că se comunică mai mult cu partenerii de dezvoltare, de pe exterior, se comunică mult mai puțin cu partenerii autentici proeuropeni din interiorul Republicii Moldova și se comunică extrem de prost cu cetățenii. Este percepția publică a unei vulnerabilități, fragilități a Guvernului. Toată lumea așteaptă care următorul sac care va cădea din această căruță guvernării”, a mai declarat președintele Partidului CUB.

Iar deputatul PAS, Vasile Grădinaru, a ținut să spună că din cei plecați, doar fosta ministră a Mediului, Iuliana Cantaragiu este membră a PAS, dar faptul că ceilalți erau din afara partidului este o coincidență.

Deputatul a subliniat că de la începutul mandatului, fiecare ministru a avut suportul fracțiunii PAS.

„Fiecare din ei își aduce contribuția atât timp cât poate, ține ritmul, fiindcă este o chestie să guvernezi pe timp de pace si altceva e pe timp de război. Fiecare ministru a avut suportul fracțiunii, nu a venit cineva și ni l-a spus și a pierdut suportul, pentru că era din afară. Așa este o coincidență.

În cazul ministrului Agriculturii, am vrut mai multă viteză, am vrut mai multă comunicare în cazul altor miniștri. Altceva este cu domnul Spatari, care trebuia să facă naveta la București”, a menționat Grădinaru.

Vă amintim că șirul demisiilor din Guvern a început cu vicepremierul pentru Reintegrare, Vladislav Kulminski, care a fost înlocuit de Oleg Serebrian. A urmat ministrul Agriculturii, Viorel Gherciu, succedat de Vladimir Bolea, ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu, a cărei fotoliu l-a ocupat Iordanca-Rodica Iordanov, iar a patra demisie a fost a ministrului Economiei, Sergiu Gaibu, înlocuit de Dumitru Alaiba. Ultimul care a plecat din Guvern a fost ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, în locul căruia a venit Alexei Buzu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *