Politică

Ministrul de Externe al Israelului, despre extrădarea lui Șor: „Vă asigur că luăm astfel de chestiuni cu maximă seriozitate și respect”

Ministrul de Externe al Israelului, Eli Cohen, a declarat, într-un interviu pentru Moldpres, că există o cooperare excelentă între autoritățile juridice israeliene și cele din Republica Moldova, iar chestiuni precum extrădarea fugarului Ilan Șor sunt luate cu maximă seriozitate și respect.

„Există o cooperare excelentă între autoritățile noastre juridice. Această chestiune este de natură juridică, așa că, firește, nu pot oferi detalii la acest subiect, dar vă asigur că luăm astfel de chestiuni, precum relațiile noastre bilaterale în general, cu maximă seriozitate și respect”, a spus Eli Cohen, potrivit Jurnal.md.

Vă amintim că pe 13 aprilie curent, după două zile de dezbateri judiciare, Curtea de Apel Chișinău a pronunțat dispozitivul deciziei în dosarul Șor, care face parte din dosarul „Frauda bancară”, prin care Ilan Șor a fost recunoscut culpabil și a fost condamnat definitiv la 15 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții în sistemul bancar pe termen de 5 ani.

Astfel, potrivit deciziei, Șor urmează să restituie peste 5,2 miliarde de lei Băncii de Economii.

Liderul Partidului „ȘOR” a fugit din Republica Moldova în luna iunie 2019, imediat după căderea regimului Plahotniuc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *