Sănătate

Mituri dietetice

Cu măsură şi ponderat putem să slăbim şi fără a ne impune diverse restricţii gustative.

1. Poţi mânca seara

Majoritatea dietelor impun reguli destul de greu de respectat. Una dintre ele este de a nu mânca după ora 18.00. Din fericire, nutriţioniştii dărâmă acest mit, iar regula de aur se prăbuşeşte ca un castel de nisip. Specialiştii sunt de părere că organismul are numai de pierdut dacă nu are energia necesară, deoarece metabolismul se încetineşte.

2. Poţi consuma şi carne roşie

În diete este indicat consumul de carne de pui sau peşte, nicidecum cel de carne roşie, din cauza caloriilor. Vestea bună este că acest tip de carne este bogat în proteine, iar acestea întârzie apariţia senzaţiei de foame.

3. Renunţă la orar

Nutriţioniştii sunt de părere că trebuie să mâncăm atunci când ne este foame. În cazul în care mâncăm la ore „obligatorii”, toată dieta se dă peste cap.

4. Mănâncă sănătos, dar consistent

Unele femei ţin diete atât de drastice, încât se păcălesc că au luat masa de prânz, înfulecând o salată. Nimic mai fals. Corpul tău ştie că nu şi-a luat porţia necesară de proteine, iar senzaţia de foame nu se va lăsa mult timp aşteptată.

5. Verde la pâine şi paste, dar cu măsură

Femeile care sunt la dietă se feresc de pâine şi paste, la gândul că acestea îngraşă foarte tare. Experţii te asigură însă că aceste alimente pot fi consumate fără grijă în cantităţi moderate. Pâinea reprezintă o sursă importantă de nutrienţi, aşa că nu trebuie să lipsească din dieta ta.

6. Nu te mai abţine de la ciocolată

Cercetătorii Universităţii din Toronto au demonstrat că femeile care se abţin de la ciocolată timp de o săptămână au mai multe pofte şi consumă mai multe dulciuri decât cele care se delectează cu câteva bucăţele când simt nevoia.

7. Nu mai consuma porţii mici
Potrivit unui studiu, femeile la dietă mănâncă cu mai multă poftă atunci când au în faţă o porţie mică de mâncare. Este un instinct psihologic normal. Mai bine îţi pui o porţie normală şi laşi în farfurie, decât să mănânci cu poftă şi să ai senzaţia că nu ţi-a ajuns.

Timpul Suplimentul Femeia

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *