CSI / RusiaUcraina

Moscova a emis un mandat de arestare pe numele șefului serviciului secret militar ucrainean, Kirilo Budanov. Care sunt acuzațiile

Vineri, 21 aprilie, un tribunal din Moscova a emis un mandat de arestare pe numele șefului serviciului secret militar ucrainean, Kirilo Budanov, acuzându-l de organizarea de „atacuri teroriste” în interiorul Rusiei, a relatat agenția de presă de stat Ria Novosti, preluată de Hotnews.ro.

Astfel, potrivit instanței ruse, Budanov a fost acuzat de infracțiuni legate de terorism și contrabandă cu arme.

Măsura împotriva sa a fost anunțată „in absentia”, într-o aparentă recunoaștere a faptului că Budanov nu poate fi reținut.

De la începutul războiului din Ucraina, 2022, o serie de explozii au lovit infrastructura rusă, depozitele de arme și instalațiile militare. Rusia a acuzat Ucraina pentru multe dintre aceste lovituri, în timp ce Kievul nu a confirmat sau infirmat implicarea sa.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a declarat anterior că Budanov a organizat atacul care a avariat în luna octombrie podul care leagă Rusia de peninsula ucraineană anexată Crimeea.

De asemenea, Rusia a acuzat spionii ucraineni pentru atacurile cu bombă care au ucis-o pe Daria Dughina, fiica unui scriitor naționalist apropiat de Kremlin, și un blogger pro-război din Sankt Petersburg.

Budanov este o țintă prioritară pentru ruși, potrivit unei analize Washington Post au existat cel puțin zece atentate la viața acestuia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *