CSI / Rusia

FSB susține că a identificat un al doilea asasin în cazul uciderii Dariei Dughina

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei, afirmă că a identificat un al doilea participant la asasinarea Dariei Dughina, fiica unuia dintre cei mai cunoscuți ideologi al lui Putin, transmite Interfax.

„Uciderea lui Dughina împreună cu Vovk (n.r. Natalia Vovk, despre care FSB a afirmat anterior că este autoarea asasinatului) a fost pregătită la Moscova de un alt membru al grupării teroriste şi de sabotaj ucrainene”, declară FSB.

De asemenea, Serviciul de Securitate al Rusiei afirmă că a doua persoană implicată în asasinarea Dughinei este Tsiganenko Bogdan Petrovici, un cetățean ucrainean născut în anul 1978.

FSB susține că el a sosit în Rusia din Estonia pe 30 iulie și a părăsit teritoriul Rusiei cu o zi înainte de explozia mașinii în care a murit fiica ideologului Dughin.

Serviciul de Securitate de la Moscova îl acuză pe Tsiganenko că „i-a furnizat lui Vovk plăcuțe de înmatriculare și documente false în numele unui cetățean real al Republicii Kazahstan, Iulia Zaiko, și împreună cu Vovk a asamblat un dispozitiv exploziv improvizat într-un garaj închiriat din sud-vestul Moscovei”.

Totodată, FSB a raportat că, pe baza rezultatelor studiului camerelor CCTV, „este documentat că autorul crimei, cetățeanul ucrainean Vovk Natalia Pavlovna, născut în 1979, l-a monitorizat personal pe Dugina în parcarea pentru oaspeții Tradiției”,

Ce a afirmat FSB despre asasinarea Dariei Dughina

La doar o zi după ce fiica lui Aleksandr Dughin a murit, Serviciul de Securitate al Rusiei a afirmat că a identificat persoana responsabilă de atentat, susținând că este vorba despre Natalia Vovk, o ucraineancă născută în 1979.

FSB susține că aceasta a sosit în Rusia în iulie cu fiica ei în vârstă de 12 ani, a petrecut o lună planificând atacul cu bombă și apoi a părăsit țara, trecând granița în Estonia.

Potrivit Serviciului de Securitate al Rusiei, Vovk a participat la evenimentul organizat într-un sat din afara Moscovei la care se aflau și Dughina și tatăl ei, înainte de a efectua o „explozie controlată” a mașinii Dariei Dughina, transmite Hotnews.

Vladimir Putin a denunțat personal uciderea Dughinei drept o „crimă josnică” și „plină de cruzime”.

De asemenea, și Ucraina a venit cu o reacție. Ea a negat în mod repetat că ar fi fost implicată în asasinat, Consiliul de Securitate Națională de la Kiev afirmând că acesta a fost executat de serviciile secrete rusești.

Numeroși analiști străini specializați în probleme legate de Rusia și-au exprimat scepticismul față de varianta evenimentelor care a fost prezentată de FSB, afirmând la rândul lor că este mai plauzibil ca Daria Dughina să fi fost ucisă de serviciile secrete ale Rusiei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *