CSI / RusiaMoldova

Moscova lansează noi amenințări spre Chișinău, după ce șeful „Sputnik Moldova” a fost expulzat: Însărcinatul de Afaceri al R. Moldova în Federația Rusă, convocat la MID. „Nu va rămâne fără un răspuns adecvat din partea Rusiei”

Kremlinul se declară nemulțumit de faptul că Chișinăul i-a trimis acasă un propagandist și amenință din nou Republica Moldova, scrie Ziarul Național.

Însărcinatul de Afaceri al Republicii Moldova în Federația Rusă, Sergiu Gocerenco, a fost convocat miercuri, 13 septembrie, la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei, la scurt timp după ce șeful „Sputnik Moldova”, Vitali Denisov, a fost expulzat miercuri de la Chișinău și declarat indezirabil 10 ani pe teritoriul țării noastre.

Un comunicat de presă al MID-ului rus arată că lui Goncerenco i-a fost transmis „un puternic protest în legătură cu decizia nefondată și provocatoare a autorităților moldovenești” de a-l expulza pe cetățeanul rus Denisov.

Partea rusă consideră acest demers ca parte a campaniei antiruse lansate de Chișinăul oficial. Am cerut părții moldovenești să înceteze persecuția politică a mass-media de limbă rusă, să respecte obligațiile internaționale în domeniul libertății de exprimare și mass-media și al asigurării drepturilor jurnaliștilor. Un alt pas neprietenos al autorităților moldovenești nu va rămâne fără un răspuns adecvat din partea Rusiei”, amenință Moscova.

Vă amintim că șeful „Sputnik Moldova”, cetățeanul Federației Ruse, Vitali Denisov, a fost declarat persoană indezirabilă în Republica Moldova pe un termen de 10 ani, susțin sursele Deschide.MD din cadrul Inspectoratului General pentru Migrație. Astfel, în acest sens, Denisov a fost condus la Aeroportul Internațional Chișinău, fiind obligat să părăsească teritoriul statului nostru.

Menționăm că Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a confirmat expulzarea șefului biroului Sputnik la Chișinău și declararea acestuia drept persoană indezirabilă în Republica Moldova, pentru o perioadă de 10 ani. 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *