Actualitate

Moscova turbă de nervi că în R. Moldova a început exercițiul militar româno-american „Scutul de Foc-2022”

Ieri, la Baza Militară de Instruire a Armatei Naţionale a avut loc ceremonia de deschidere a exerciţiului multinaţional „Scutul de Foc-2022”, la care participă militari ai Armatei Naționale, reprezentanți ai structurilor de forță din Republica Moldova, militari din România şi Statele Unite ale Americii.

În debutul evenimentului, colonelul Sergiu Cirimpei, locţiitorul șefului Marelui Stat Major al Armatei Naţionale, a evidențiat importanța exercițiului pentru asigurarea unei pregătiri eficiente a efectivului participant, specificând că astfel de exerciții sunt un bun prilej pentru militari să se antreneze în comun și să-și perfecționeze capabilitățile operaționale.

Conform scenariului, militarii vor executa trageri din diferite tipuri de armament, inclusiv sisteme de artilerie, și vor fi antrenați în misiuni specifice domeniului de activitate.

Antrenamentele au ca obiectiv perfecționarea abilităților subunităţilor participante și creşterea nivelului de interoperabilitate între armatele ţărilor partenere într-un cadru multinaţional, specific misiunilor de menţinere a păcii.

„Scutul de Foc” face parte din planul de instruire al Armatei Naţionale pentru 2022.

Exercițiul este organizat anual, începând cu 2015.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. „militarii vor executa trageri din diferite tipuri de armament”
    Varianta românescă la această traducere din rusă este: militarii vor executa trageri CU diferite tipuri de armament. Vedeți voi în ce limbă trebuie să rămână…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *