Politică

N-a făcut nimic 8 ani pentru Basarabia, iar acum s-a trezit! Klaus Iohannis: Interconectările dintre România și R. Moldova sunt insuficiente

Klaus Iohannis, președintele României, s-a trezit spunând că interconectările directe dintre România și Republica Moldova ar fi insuficiente. Locatarul de la Cotroceni „a uitat” să menționeze ce-a făcut el în ultimii 8 ani pentru ca lucrurile să stea altfel.

Iohannis spune că subiectul interconectării ar fi fost neglijat ani de zile și, în momentul de față, chiar dacă România oferă electricitate Moldovei, o parte semnificativă merge prin Ucraina și este expusă riscului de atac.

„Există o singură soluție, trebuie realizate interconectări mai multe și mai bune, interconectări directe între România și Republica Moldova.

Același lucru este valabil și pentru gaz, același lucru este valabil și pentru transportul pe șosea și așa mai departe.

Nu vreau să încerc să explic de ce nu s-au realizat până acum.

Fapt este că noi suntem dispuși să ajutăm Republica Moldova, însă lipsa interconectărilor de tot felul este o problemă reală în acest moment.

Există planuri, se lucrează la ele și am speranța ca, în scurt timp, nu în câteva săptămâni, dar în relativ scurt timp, aceste chestiuni să fie net îmbunătățite, fiindcă, în perspectivă, pe termen mediu și mai lung, noi putem să ajutăm Republica Moldova într-un mod eficient doar în măsura în care se realizează aceste interconectări”, a conchis Iohannis fără să menționeze ce-a făcut el în ultimii 8 ani, în afara de golf și vizite la piramide.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

 1. Ce e cu titlul ăsta de kkt? E scris în aceeași mentalitate sovietoido-moscălească de „sî ni dea ,sî ni facî, sî ni agiuti…”. Gazoductul Iași-Ungheni-Chișinău când s-a făcut? De ce ar fi trebuit președintele României să facă ceva pentru RM în condițiile în care în aceeași perioadă guvernanții RM primeau cu greu ajutoarele trimise de România și acelea sub un pod în Chișinău??? Ce treabă are România cu statul „neutru și independent” RM??? Nu zicea un prîșidinti maldavan că „frati, frati dar fiecare cu treaba (țara) lui”??? Nu am auzit nimic despre frațietate și dorință de unire la „paliticienii” maldavani la ședința comună a parlamentelor ce a avut loc la Chișinău în acest an. Tot ce am putut auzi a fost o shelălăială grețoasă despre ce o să facă și o să dreagă RâMa ca să ajungă în UE și o cerșeală „mândră” de orice de la România. Cu asemenea mentalități și cu asemenea „paliticieni” voi vreți să progresați?

  1. Corect comentariul
   Astia ( maldavanii) si-au imaginat ca pot sa mulga la doua vaci mereu.
   Una fumeaza la Chisinei si alta vand la taraba la Bucuresti.
   Bashca trasul pe nara cu Tiraspolul.
   Stiu ca nu da bine dar cred ca maldavanii trebuie sa inteleaga ca „Frate – frate ,dar branza-i pe bani !
   Ii intreb eu :De ce din impozitele pe care le platesc statului Roman trebuie sa sustin curvasariile de tot felul din Basarabia ?

 2. Nu văd de ce președintele României și numai România,trebuie să facă ceva pentru RM.Întrebarea de bun simț ar fi fost „Ce a facut Moldova pentru moldoveni?”

 3. Semne de la Bucuresti au fost (firave , adevarat) dar ati uitat cam ce spunea Dodon despre români in urma cu doi ani? Articol comandat de la moscova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *