Actualitate

NINSORI abundente şi drumuri acoperite de zăpadă în Moldova (VIDEO)

Poliţiştii români au ieşit în trafic pentru a verifica şoferii. Potrivit CNADNR, ninge slab şi în judeţul Botoşani, iar în judeţele Neamţ şi Harghita cade lapoviţă. Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu, a declarat că începând de duminică noapte, este posibil să ningă şi în sud, inclusiv în Capitală.

La acestă oră este în vigoare o avertizări de cod galben de ploi, ninsori şi vânt puternic pentru jumătate din ţară. Până vineri, la ora 21.00, se vor înregistra precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori şi intensificări ale vântului.

În Carpaţii Orientali şi Meridionali şi în zonele deluroase aferente vor predomina ninsorile şi local se va depune strat de zăpadă. În Moldova va ploua abundent în cursul zilei de joi, 20 noiembrie, când local se vor cumula peste 25 l/mp şi izolat 40…50 l/mp, apoi precipitaţiile vor deveni mixte şi vor slăbi în intensitate.

În noaptea de miercuri spre joi a nins în Munţii Retezat şi Parâng, salvamontiştii atenţionând turiştii să evite traseele montane lungi din cauza vremii reci şi umede, dar şi a ceţei dense care poate fi întâlnită pe culmi.

 

"În Masivul Retezat a fost lapoviţă şi ninsoare, astfel că la peste 2.000 de metri altitudine stratul de zăpadă măsoară circa cinci centimetri. De asemenea, în Masivul Parâng, zăpada s-a prins în cursul nopţii şi măsoară 4-5 centimetri. În zona Straja plouă", a declarat şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean, potrivit Agerpres.

Salvamontiştii îi sfătuiesc pe turişti să rămână în zona cabanelor din staţiunile de munte şi să nu se aventureze pe traseele lungi, mai ales că ceaţa densă poate apărea oricând. De asemenea, îmbrăcămintea şi încălţămintea trebuie să fie impermeabile şi adaptate temperaturilor sfârşitului de noiembrie.

sursa: romaniatv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *