Politică

Noi dovezi ale disperării lui Putin. Tancuri destinate exporturilor, trimise pe frontul din Ucraina

După ce a trimis pe frontul din Ucraina echipamente din epoca sovietică, președintele Vladimir Putin apelează acum la cele destinate exportului.

Noi filmări apărute în ultimele zile pe rețelele de socializare arată că armata lui Putin a trimis în Ucraina o versiune de export a tancului T-90, lucru care demonstrează că Rusia se confruntă cu epuizarea rezervelor de blindate.

Printre țările care au cumpărat tancurile T-90S de la ruși se află Algeria, Azerbaidjan, Turkmenistan sau Venezuela. Cel mai mare operator de export este India, care a comandat 1.657 de astfel de tancuri, relatează defenseromania.ro

T-90S este o versiune avansată a seriei T-90 de tancuri rusești, oferind putere de foc, mobilitate și protecție sporite și este proiectat pentru piața de export, potrivit Rosoboronexport, agenția de export de arme de stat rusă

De la declanșarea războiului în Ucraina, Rusia ar fi pierdut cel puțin 1200 de tancuri, arată datele Oryx Blog, condus de analiștii militari Stijn Mitzer și Joost Oliemans. Numărul reprezintă 40% din flota totală a Rusiei de tancuri operaționale.

În Ucraina au mai fost văzute și tancuri T-62 din perioada Războiului Rece.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *