Actualitate

Nou motiv de război diplomatic. Erdogan va turba de furie! A fost ridiculizat în Franța

Este de așteptat că în urma acestei deciziei războiul declaraţiilor între liderul turc şi susţinătorii occidentali ai libertăţii de expresie, să treacă într-o nouă etapă. Mai ales că în ultimele zile între președintele turc și președintele Franței, Emmanuel Macron, au existat contre dure. Postarea de marţi prezintă o copertă cu o caricatură cu Erdogan stând pe un scaun şi ridicând fusta unei femei, cu comentariul „Erdogan este foarte distractiv în privat”.

Următorul număr al Charlie Hebdo urmează să fie publicat miercuri. Erdogan s-a aflat în prim planul valului de nemulţumire al ţărilor majoritar musulmane după ce Charlie Hebdo a decis să publice din nou caricaturile cu profetul Mahomed care i-au înfuriat pe musulmani în urmă cu un deceniu. Reprezentările profetului sunt considerate tabu în islam şi imaginile din Charlie Hebdo sunt în mod special provocatoare, unele legând islamul de terorism, scrie Agerpres.


Coperta Charlie Hebdo de azi: “Acasă la el, Erdogan e un comic” / ERDODGAN: — “Bau! Uite Profetul!”.

Erdogan l-a acuzat pe preşedintele francez Emmanuel Macron că a permis răspândirea islamofobiei prin faptul că nu a interzis imaginile. Macron a răspuns apărând dreptul la libertate de expresie, cel mai recent la înmormântarea lui Samuel Paty, un profesor care a fost decapitat în Franţa după ce a prezentat la clasă, la o oră privind libertatea de expresie, câteva dintre caricaturile Charlie Hebdo.

În premieră pentru relațiile Franța-Turcia, președintele Emmanuel Macron și-a rechemat ambasadorul de la Ankara, după ce Recep Tayyip Erdogan l-a insultat pe liderul francez, recomandându-i un control psihiatric. „Care-i problema cu acest individ pe nume Macron? Are nevoie de tratament mintal, din moment ce nu înțelege libertatea religioasă”, a tunat, preşedintele turc, într-un discurs public.

Totul, după ce Emmanuel Macron s-a angajat să apere valorile seculare și să lupte împotriva islamului radical, la omagiul adus profesorului francez de istorie Samuel Paty, decapitat de un musulman cecen, pentru că le-a arătat elevilor caricaturi cu profetul Mahommed.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *