Actualitate

„Nu vom uita R.Moldova, care a fost afectată și de întreruperile de apă și electricitate”. Președintele Franței, alături de Moldova, după ce a rămas în beznă din cauza bombardamentelor Rusiei în Ucraina

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a anunțat că Ucrainei i se va oferi și mai mult sprijin internațional pentru a rezista atacurilor rusești, dar nu va uita și de Republica Moldova, care este afectată de întreruperile de apă și electricitate din cauza bombardamentelor ce au loc pe teritoriul ucrainean, potrivit Replicamedia.md.

„Odată cu apropierea iernii, vom mobiliza sprijin internațional pentru Ucraina pe 13 decembrie pentru a ajuta acea țară să rămână rezistentă și pentru a-și garanta accesul la energie. Nu vom uita R. Moldova, care a fost afectată și de întreruperile de apă și electricitate”, a scris Emmanuel Macron pe pagina sa de Twitter.

Menționăm că și Înaltul reprezentant al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Josep Borrell, a condamnat bombardamentele Rusiei asupra infrastructurii critice a Ucrainei de miercuri, 23 noiembrie. În acest context, Borrell a declarat că UE va continua să sprijine neclintit Ucraina, dar și Republica Moldova, care a rămas în beznă din cauza atacurilor.

Menționăm că miercuri, 23 noimebrie, majoritatea raioanelor din Republica Moldova, inclusiv și mun. Chișinău au rămas în beznă. Din cauza deconectărilor, în Capitală s-au creat ambuteiaje de kilometri iar traficul transporturilor publice au fost perturbate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *