Justiție

Nuntă în stil „moldovenesc”. Judecătorii au petrecut alături de suspecții din din dosarul „Jafului Miliardului”/ Drăguțanu, Recean, Musteață și Bodiu au mâncat sarmale împreună

Nuntă mare cu oaspeți „de elită” din sistemul judecătoresc. Mai mulți magistrați au chefuit în weekend, într-un local de lux, la nunta fiicei cuplului de judecători Ion și Maria Guzun, el magistrat la Curtea Supremă de Justiție (CSJ), iar ea judecătoare la Curtea de Apel Chișinău. Nașii de cununie ai mirilor Dorin Levinski și Alina-Elizabeth Guzun au fost secretarul Consiliului Suprem de Securitate (CSS), fost ministru de Interne, Dorin Recean și soția sa, Stela Recean.

În lista de invitați, care a numărat în jur de o sută de persoane, s-au regăsit nume vocale din sistemul judecătoresc. Printre ei, președintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Dorel Musteață și soția sa, Rodica. La aceeași masă cu cuplul Musteață a stat notara Irina Balaur, lăsată fără licență în 2012, pentru comiterea unor încălcări în activitate.

La nunta fiicei magistraților Ion și Marian Guzun au fost prezenți și figuranți în dosarul furtului miliardului. La mesele invitaților a fost Dorin Drăguțanu, fostul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei și soția sa, Otilia Drăguțanu. Recent, Dorin Drăguțanu și un fost viceguvernator au fost trimiși pe banca acuzaților în dosarul „frauda bancară”. Ambii sunt învinuiţi de complicitate la săvârşirea infracţiunii de escrocherie, comisă cu folosirea situației de serviciu, de către o organizație criminală, în proporții deosebit de mari, precum și de participare la spălarea banilor, săvârșită de mai multe persoane, cu folosirea situației de serviciu, de o organizație criminală. 

Printre oaspeții de la nuntă s-a regăsit și Victor Bodiu, fost președinte al Consiliului de Administrație de la Banca de Economii (BEM). 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *