Social

O companie aeriană din Letonia ar putea veni pe piața Republicii Moldova

O rută directă între Chișinău și Riga ar putea cataliza atât contactele interumane între cetățenii din R. Moldova și Letonia, cât și valorifica oportunitățile de afaceri și turistice, au declarat reprezentanții Ambasadei Republicii Moldova în Letonia.

Avantajele rutei directe între Chișinău și Riga au fost discutate de ambasadorul Moldovei în Letonia și un reprezentant al Air Baltic, companie aeriană letonă care este principalul operator avia din statele baltice, transmite Știri.md.

Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Letonia, Andrian Roșa a avut o întrevedere cu Mantas Vrubliauskas, vicepreședinte pentru dezvoltarea rețelelor al Corporației Air Baltic, compania aeriană letonă care este principalul operator avia din statele baltice.

Astfel, în cadrul întâlnirii, Roșca a relatat despre acțiunile demarate de către Guvernul Moldovei de asigurare a accesului pe piață și sporirii numărului de companii aeriene străine efectuarea zborurilor de pe Aeroportul Internațional Chișinău, inclusiv măsurile de stimulare a companiilor internaționale avia.

„În cadrul discuțiilor, au fost abordate avantajele pentru lansarea unei rute directe între Chișinău și Riga care ar putea cataliza atât contactele interumane între cetățenii din Moldova și Letonia, cât și valorifica oportunitățile de afaceri și turistice transformând Riga într-un hub de acces în ambele direcții pentru întreaga regiune Baltică și Nordică a Europei”, au menționat reprezentanții Ambasadei.

Vă amintim că începând cu ziua de 28 martie 2023, Aeroportul Internațional Chișinău a trecut în gestiunea statului. Astfel, AIC este administrat de către Î.S. „Aeroportul Internațional Chișinău”. De menționat că operațiunile și managementul Aeroportului Internațional Chișinău au fost transferate către Avia Invest în noiembrie 2013, în baza unui parteneriat public-privat. Compania concesionară s-a angajat să administreze aeroportul timp de 49 de ani și să investească în modernizarea lui 250 de milioane de euro. Dar compania a fost acuzată că nu-și onorează obligațiile contractuale și nu a îndeplinit planul de investiții, fiind solicitată rezilierea contractului de concesionare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *