Lumea

O fetiță de patru ani a descoperit o urmă de dinozaur pe o plajă din Țara Galilor

Foarte bine păstrată, urma are o lungime de 10 centimetri și datează de aproximativ 220 de milioane de ani. Specialiștii consideră că dinozaurul era de talie mică, având o înălțime de 75 de centimetri, probabil un prădător în căutare de animale și insecte, care se deplasa pe picioarele posterioare.

Lily a observat prima amprenta pe o piatră și l-a atenționat pe tatăl ei care a făcut fotografii și a anunțat specialiștii. Urmează ca cercetătorii să obțină permisiunea pentru a ridica roca ce va fi păstrată la Muzeul Național din Cardiff.

În zonă au mai fost descoperite urme vechi, dar care proveneau mai degrabă de la crocodilieni decât de la dinozauri. Starea excepțională în care s-a păstrat urma permite cercetătorilor să evalueze structura piciorului animalului și să afle lucruri noi despre aceste viețuitoare, mai ales că amprenta provine dintr-o epocă foarte veche, de la începutul diversificării speciilor de dinozauri.

Zona de coastă din sudul Țării Galilor, dintre localitățile Barry și Sully în Valea Glamorgan, este de mare interes pentru paleontologi, fiind considerată cea mai bogată în urme de dinozaur din perioada Triasicului. Cu toate acestea, amprentele sunt destul de greu de găsit, cele mai bune momente fiind în timpul refluxului și la asfințit atunci când umbrele lungi scot în evidență urmele imprimate în rocă.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *