MoldovaPoliticăSpre UE

O nouă tentativă de a ÎMPIEDICA R. Moldova din drumul spre UE. Oamenii fugarului Șor solicită organizarea unui REFERENDUM privind vectorul extern al R. Moldova

Simpatizanții și membrii Partidului „Șor”, scos în afara legii, s-au adunat joi în fața Comisiei Electorale Centrale (CEC), pentru a solicita organizarea unui referendum privind vectorul extern de dezvoltare a Republicii Moldova. Astfel, în acest sens, primarul de Orhei, Pavel Verejanu, a depus actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă, în vederea organizării unui referendumului consultativ, scrie Ziarul Național.

Deși R. Moldova a obținut de un an statutul de țară candidat la Uniunea Europeană, iar în luna decembrie ar putea fi deschise negocierile de aderare, formațiunea lui Șor, care au devenit principala miză a Kremlinului în R. Moldova, spune că doar poporul este în măsură să decidă încotro se îndreaptă R. Moldova.

„Acest referendum este o acțiune importată pentru întreg neamul moldovenesc. Ne-am străduit ca inițiativa să fie susținută de locuitorii din toate colțurile R. Moldova, inclusiv Găgăuzia. Azi am făcut primul pas către democrație, către prosperitate, către un viitor mai bun”, a declarat primarul de Orhei, și membrul grupului de inițiativă, Pavel Verejanu.

Deputata neafiliată Reghina Apostolova a menționat că R. Moldova trebuie să rămână „neutră” și să prietenească și cu Estul, dar și cu Vestul.

Vă amintim că reprezentanții formațiunii lui Șor au adoptat o declarație pe 21 mai curent, în ziua când la Chișinău a avut loc Adunarea Națională „Moldova Europeană”, prin care au cerut ca cetățenii R. Moldova să decidă vectorul extern.

De asemenea, magistrații Curții Constituționale (CC), au declarat neconstituțional Partidul „Șor”. Înalta Curte a dat curs cererii Guvernului de a interzice activitatea formațiunii conduse de Ilan Șor. Decizia a fost anunțată de președintele Curții Constituționale, Nicolae Roșca, după mai mult de trei ore de deliberări. Potrivit acestei hotărâri, deputații „Șor” din Parlament își vor exercita funcția până la sfârșitul mandatului ca deputați independenți.

Apoi, la 26 iunie 2023, fugarul Ilan Șor, condamnat la 15 ani de închisoare în dosarul „Frauda bancară”, a anunțat despre formarea Blocului politic „Șansă, Obligații, Realizare”, anunțul a fost făcut la doar săptămână după ce partidul „Șor” a fost declarat neconstituțional de Curtea Constituțională (CC).

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Uăi maldaivani treziți-vă!!! Când au venit „frații” voștri ruși călare pe tancuri a fost vreun referendum??? Când v-au deportat moșii și strămoșii, vecinii (oameni simpli ce nu aveau nicio vină dar erau români gospodari și aveau conștiință de neam și verticalitate) a fost vreun referendum??? Ieșiți uăi din curul rușilor, regăsiți-vă demnitatea și treziți-vă la realitățile zilei de azi!!! Lumea se mișcă și nu va mai avea multă răbdare cu cei ce nu înțeleg sau nu vor să înțeleagă. Curvăsăria șî cu estu șî cu vestu NU mai merge!!!

  2. Cine Partidul Lui Masa(PLM) e Neghina Apostoloava asta si Pavel Vrej uscat ?
    Sunt din adunatura din spelunca lu’ Shorcaitul ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *