Actualitate

O rachetă rusă a căzut în apropriere de Ambasada României la Kiev. Aurescu: „Personalul este în siguranță”

O rachetă a căzut luni dimineața, 10 octombrie, la câteva sute de metri de ambasada României din Kiev, a scris ministrul român de Externe, Bogdan Aurescu, pe pagina sa de Twitter. El a condamnat atacul rusesc asupra capitalei ucrainene și a precizat că personalul ambasadei este în siguranță, scrie Deschide.md.

„Condamn ferm atacurile cu rachete ale Rusiei împotriva obiectivelor civile în centrul Kievului și în alte orașe ucrainene, cu o încălcare flagrantă a dreptului umanitar internațional, care au dus la pierderi de vieți omenești. Mă bucur că personalul Ambasadei României este în siguranță, chiar dacă o rachetă a lovit la doar 850 de metri de sediul ambasadei” a scris ministrul Aurescu.

Vă amintim că în această dimineață, 10 octombrie, ocupanții ruși au atacat cu zeci de rachete mai multe orașe ucrainene printre care și capitala Kiev și Lvov, aproape de granița cu Polonia. Atacul din Kiev a avut loc la o oră de vârf, în zone agolomerate. Presa ucraineană precizează că sunt morți și răniți. Președintele Volodimir Zelenski a condamnat atacurile rușilor și a îndemnat populația să se adăpostească. În toată țara sună sirenele antiaeriene.

 
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *