CSI / Rusia

OFICIAL. Rusia a confirmat că Evgheni Prigojin a murit în avionul prăbușit miercuri

Comitetul de anchetă al Rusiei a anunțat duminică, 27 august, faptul că rezultatele testelor genetice au confirmat identitatea celor zece persoane care au murit în accidentul aviatic de miercurea trecută, transmite Reuters și Hotnews.

Astfel, printre acestea se numără și fondatorul grupului de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin.

„În cadrul anchetei privind accidentul aviatic din regiunea Tver, au fost finalizate examinările genetico-moleculare”, a anunțat Comitetul de Investigații al Rusiei într-un comunicat publicat pe aplicația de mesagerie Telegram.

„Conform rezultatelor acestora, au fost stabilite identitățile tuturor celor 10 persoane decedate. Acestea corespund listei menționate în foaia de zbor”, a precizat sursa citată.

Vă amintim că Evgheni Prigojin a murit după ce un avion care îl transporta de la Moscova la Sankt Petersburg s-a prăbuşit miercuri seară, în avion aflându-se de asemenea mâna sa dreaptă, Dmitri Utkin, şi alţi șefi ai grupului Wagner.

Publicația rusă Baza, care are surse bune în rândul agențiilor de aplicare a legii, a relatat că anchetatorii se concentrează asupra teoriei că una sau două bombe ar fi fost plasate la bordul avionului.

De asemenea, menționăm că Vladimir Putin a confirmat moartea lui Evgheni Prigojin, numindu-l pe şeful mercenarilor Wagner un ”om de afaceri talentat” cu ”o soartă dificilă” şi a transmis condoleanţe familiilor şefului Wagner şi ale celorlalte nouă persoane aflate la bord.

Nigel Gould-Davies, fost ambasador britanic în Belarus, care este în prezent membru de rang înalt la Institutul Internațional pentru Studii Strategice (IISS), a declarat că funeraliile vor fi un eveniment semnificativ.

„Dacă Putin dorește să sublinieze că Prigojin a murit ca un trădător, el va ignora acest eveniment”, a declarat Gould-Davies.

„(În același timp) susținătorii lui Prigojin ar putea folosi asta ca pe o oportunitate de a face elogiul lui Prigojin și al poziției sale critice la adresa modului în care duce Kremlinul războiul – și ar putea amplifica ostilitatea unui nucleu Wagner față de Kremlin”, a spus el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *