Justiție

Omorul de la Strășeni: Dorin Stratulat, condamnat la 11 ani de închisoare. Procurorii califică drept prea blândă pedeaspa

Dorin Stratulat, învinuit de omorul unui tânăr în pădurea de la Strășeni în luna august 2022, a fost condamnat la 11 ani de închisoare. Însă, decizia a fost contestată de procurori, care califică drept prea blândă pedeapsa stabilită de instanță.

La 29 iunie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Strășeni, sediul Central, pe cauza penală de învinuire a unui bărbat de comiterea omorului intenționat, săvârșit cu deosebită cruzime, scrie Jurnal.md.

Instanța i-a stabilit lui Stratulat pedeapsa sub formă de închisoare pe un termen de 11 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis.

De asemenea, instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului, în beneficiul succesorului părții vătămate cu titlu de prejudiciu material și moral cauzat prin infracțiune – a sumei de 540 317 lei și cheltuieli de asistență juridică în sumă de 15 000 de lei. Cu titlu de cheltuieli judiciare a fost încasată suma de 64 650 de lei.

Astăzi, procurorii din cadrul Procuraturii raionului Strășeni au contestat sentința cu apel la Curtea de Apel Chișinău, solicitând aplicarea unei sancțiuni mai aspre inculpatului și anume pedeapsa cu închisoare pe un termen de 20 de ani.

Vă amintim că Dorin Stratulat este învinuit în comiterea omorului unui tânăr în vârstă de 29 ani, care a fost împușcat în noaptea de 8 spre 9 august 2022, pe care mama sa l-a anunțat dispărut în după-amiaza zilei de marți.

Învinuitul a fost reținut pe teritoriul României la 24 august 2022, fiind anunțat în căutare internațională de către procurorii din Republica Moldova cu scop de arest și extrădare.

În scurt timp, acesta va fi escortat din România în Republica Moldova, în scopul efectuării acțiunilor procesuale necesare pentru a fi deferit justiției.

Tânărul care a fost găsit împușcat într-o pădure din raionul Strășeni, a fost ucis în satul Zubrești, după un chef nocturn, de către fiul fostului polițist Ion Stratulat, asasinat în 2011 de către fostul sportiv Ion Şoltoianu. Ion Stratulat era ginerele fostului deputat Nicolae Alexei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *